Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President door het stof om overtreding coronaregels

President door het stof om overtreding coronaregels

13/04/2020 20:24 - Ivan Cairo

President Bouterse verontschuldigde zich maandag tegenover de Surinaamse samenleving.

President Bouterse verontschuldigde zich maandag tegenover de Surinaamse samenleving. Foto: NII  

PARAMARIBO - In een video-opname biedt president Desi Bouterse verontschuldigingen aan voor het feit dat hij zich op Goede Vrijdag niet heeft gehouden aan de COVID-19-maatregelen. Hij had aan de Watrakanoestraat te Flora een ontmoeting met jongeren, waarbij de social distancing niet in acht was genomen.

Ook waren er inclusief Bouterse meer dan tien personen aanwezig, wat in strijd is met het verbod op samenscholing van meer dan tien personen. Nadat de videobeelden en foto's van de ontmoeting op sociale media opdoken, werd forse kritiek geleverd op het staatshoofd, dat het goede voorbeeld zou moeten geven.

Volgens Bouterses verklaring reed hij langs toen hij door enkele jongeren werd gestopt. Zij wilden problemen waarmee zij kampen aan hem doorgeven. "De indruk die daar gewekt wordt, is absoluut niet goed", zegt de president. Deze zaak zou uit de hand gelopen zijn toen zich steeds meer jongeren aansloten.

"In algemeenheid bied ik bij deze mijn verontschuldigingen aan. Zeker aan het Covid-team en aan het Surinaamse volk. Het was zeker geen goed voorbeeld hoe de zaak is overgekomen." Als gezagsdrager "kun je dat absoluut niet maken", vervolgde Bouterse.

Met Bureau Volkscontacten zal worden nagegaan hoe de problemen die aan hem zijn voorgelegd opgelost kunnen worden. Op de video-opnames zijn naast de president zijn kleinzoon Walter en ex-minister Faizal Abdoelgafoer te zien, terwijl met de regeringsleider werd geborreld langs de goot aan de Watrakanoestraat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina