Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Journalisten uit protest niet bij corona-persconferentie

Journalisten uit protest niet bij corona-persconferentie

15/04/2020 17:31 - Ivan Cairo

De pers bleef uit protest weg bij de persconferentie van het COVID-19-managementteam. De mensen op de foto zijn geen journalisten.

De pers bleef uit protest weg bij de persconferentie van het COVID-19-managementteam. De mensen op de foto zijn geen journalisten. Foto: Screenshot YouTube  

PARAMARIBO - Verslaggevers van mediahuizen die vanaf begin van de coronacrisis hebben bericht over de reguliere persconferenties van het COVID-19-managementteam zijn woensdagmiddag massaal weggebleven van de persontmoeting. Zulks uit protest tegen de gang van zaken tijdens deze ontmoetingen die hoe langer hoe minder het karakter hebben van een persconferentie.

De afgelopen periode hebben de journalisten de pijnpunten diverse keren neergelegd bij het COVID-19-managementteam. Een deel van de voorstellen, zoals verplaatsing van de persconferentie naar een grotere ruimte en andere setting, met name de Congreshal, zijn overgenomen door de autoriteiten.

Het grootste struikelblok, de beperkte tijd die journalisten krijgen om vragen te stellen, blijkt echter nog steeds niet te zijn aangepakt. Functionarissen van de verschillende disciplines houden nodeloos ellenlange presentaties, geven onduidelijke of halve antwoorden op vragen. Daardoor zjin verslaggevers genoodzaakt om hun vragen te herhalen of om verduidelijking te vragen. Dit gaat ten koste van de tijd.

Vorige week is tijdens een bespreking tussen het bestuur van de Surinaamse Vereniging van Journalisten en vertegenwoordigers van het COVID-19 Managementteam breedvoerig over deze zaken gesproken. Echter trad er geen verandering op. Wat de media ook hoog zit, is dat was toegezegd dat er spoedpersmomenten zouden worden ingelast of persberichten zouden verschijnen wanneer er bijzondere mededelingen moesten worden gedaan.

Dat was de afgelopen dagen nauwelijks het geval, terwijl verschillende functionarissen wel uitgebreide interviews afstonden in programma's van het Nationaal Informatie Instituut (NII). Teneinde serieuzer te worden genomen hebben journalisten besloten niet aanwezig te zijn bij de persconferentie van woensdagmiddag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina