Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Verkiezingen op 25 mei moeten doorgaan’

Straatpraat: ‘Verkiezingen op 25 mei moeten doorgaan’

15/04/2020 10:06 - Van onze redactie

Straatpraat: ‘Verkiezingen op 25 mei moeten doorgaan’

 

PARAMARIBO - Nog ruim vijf weken en dan mag Suriname naar de stembus. Er is geen reden niet te gaan als het aan het volk ligt. Corona of niet, Suriname is toe aan verandering en dat willen de mensen laten weten. De Ware Tijd peilde de meningen op straat.

Rawin Lachman is stellig."Ja, sowieso moeten de verkiezingen doorgaan. Heel belangrijk is dat we kijken hoe we met het land verdergaan. " Over de coronacrisis zegt hij: "Niemand had verwacht dat dit ons zou overkomen. Maar gelukkig is het in Suriname nog niet zo erg. Dus doorgaan."

De verkiezingen moeten niet worden verschoven, vindt Kevin Young. "Kijk, we kunnen niet nog langer wachten. We moeten weten waar we aan toe zijn. Vijf jaren waren al veel te lang. Alsjeblieft niet nog langer wachten."

Twee vrouwen in een auto willen niet met hun naam in de krant. "Iedereen moet gaan stemmen", zegt een van hen. "Niks gaat goed hier. Er moet snel een andere regering komen en deze moet opdonderen." Een vrouw steekt de straat over, maar wil anoniem toch iets roepen. "Ik bemoei niet met deze dingen. Laat ze het maar bekijken. Ze luisteren toch niet!"

Valentino Sampi en Cloude Linger slenteren over straat. Ze hebben hun persoonsgegevens ingevuld en opgestuurd naar het CBB en zijn klaar voor de verkiezingen op 25 mei. "Weg met deze president. Hij heeft alles verknald en het land wordt geconfronteerd met wanbeleid. Ze praten alleen over valuta, maar is dat de oplossing?"

Jim Elly wil niet dat door corona de verkiezingen worden uitgesteld. "Nee, corona is iets van het buitenland. Het is ook van daar naar hier gebracht. Dit is een tropisch gezegend land. Maar deze beleidsmakers zijn niet gezegend en kijken alleen naar hun eigen zak. Dus de verkiezingen moeten gewoon doorgaan. Laten we kijken wat de strijd ons brengt."

Radjindra Toefanie ligt buiten in zijn hangmat te relaxen. "Corona maakt inderdaad mensen ziek. Dat is heel erg. Er gaan vele mensen aan dood. We moeten bidden dat de coronacrisis snel voorbij is. De verkiezingen, daar kunnen we wel zelf iets aan doen. Daar zal de beslissing moeten vallen. En niets mag dat in de weg staan."

We treffen op straat ook Leo Elam. Naar zijn mening gevraagd antwoordt hij: "Laat eerst de coronacrisis voorbij zijn en dan kunnen we verkiezingen houden. Door de strenge regels mogen immers niet veel mensen tegelijk samenkomen, dus lijkt het me beter even te wachten.

Gilliano Bodjie die bouwvakker is, maakt het niet uit wanneer de verkiezingen zijn. "Ze moeten elke vijf jaar gehouden worden, dus na de vorige in 2015 nu weer." Of er een andere regering overneemt maakt hem niet uit. "Voor mij is belangrijk dat het beter moet worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina