Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel moet werken ondanks coronadreiging

Personeel OWT&C moet werken ondanks coronadreiging

16/04/2020 15:42 - Naomi Hoever

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie
wil terug naar de normale bezetting van het personeel.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie wil terug naar de normale bezetting van het personeel. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie stelt in een rondschrijven aan directeuren dat het personeel van alle technische afdelingen woensdag de werkzaamheden normaal moet hervatten. De ambtenaren zijn zeer ontstemd en verrast met dit besluit omdat de normale bezetting niet is toegestaan sinds de eerste coronabesmetting.

Daarnaast is het openbaar vervoer al drie weken stopgezet. Het personeel vraagt zich af hoe het zijn werk zal bereiken, aangezien een groot deel is aangewezen op openbaar vervoer. Voorts willen de medewerkers weten of het coronagevaar voor hun ministerie is geweken.

"Als de minister zegt dat iedereen moet komen werken, hoe beweegt het personeel van die afdelingen zich op de werkvloer? Hoe verplaatsen de veldwerkers zich?" vraagt een medewerker zich af. 

Volgens betrokkene, die anoniem wenst te blijven, kunnen de werkers geen twee meter afstand van elkaar houden. De afdelingen zijn propvol. De arbeiders vrezen voor besmetting als er niet volgens de afgesproken protocollen wordt gewerkt. "Er zit zoveel personeel op één afdeling. We kunnen niet vrij werken en toch worden we opgeroepen."

President Desi Bouterse heeft op 29 maart aangekondigd dat samenkomsten met meer dan tien personen verboden zijn. Ook moet twee meter afstand worden gehouden. Vanaf dat moment is ook de gedeeltelijke lockdown ingegaan. Deze is op Goede Vrijdag met nog eens twee weken verlengd. 

Het openbaar vervoer rijdt niet, omdat de buschauffeurs zich volgens het ministerie niet kunnen houden aan de sociale afstand als zij passagiers vervoeren. De bushouders beroepen zich op inkomstenderving als ze minder personen moeten vervoeren. De maatregelen van de overheid moeten voorkomen dat er verdere besmetting met het coronavirus plaatsvindt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina