Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De rustig, want a moni a no fu yu!'

'De rustig, want a moni a no fu yu!'

21/04/2020 14:02 - Merredith Bruce

'De rustig, want a moni a no fu yu!'

Het KFC-filiaal aan de Kwattaweg. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Ricky Ramlal, leidinggevende bij Surinam Protection, verkeert in een mineurstemming nu een medewerker van het securitybedrijf vrijdag het slachtoffer is geworden van een gewapende roofoverval bij het KFC-filiaal aan de Kwattaweg.

De bewaker is rond vijf uur 's ochtends overrompeld en vastgebonden door vijf gemaskerde mannen van wie er één gewapend was. "Hij heeft verteld dat de dieven hem van achteren zijn genaderd en zeiden 'de rustig, want a moni a no fu yu'", houdt Ramlal de Ware Tijd het relaas van zijn medewerker voor.

De onverlaten gingen het gebouw binnen waar ze zich een geldbedrag toe-eigenden. Ze namen ook de privételefoon van de bewaker mee, waardoor hij voorlopig telefonisch niet bereikbaar is.  De man, een medewerker met veel ervaring, bleef ongedeerd en werkt intussen weer normaal. "We hebben hem voorlopig naar de dagdienst overgeplaatst om een beetje tot rust te komen."

Ramlal betreurt het voorval. Dit jaar is al eerder een medewerker van Surinam Protection het slachtoffer geworden van een roofoverval. Het bedrijf zal extra voorzorgsmaatregelen treffen. Zo wordt extra assistentie ingezet bij gevoelige werklocaties, waarmee de controle wordt opgevoerd.

Ook bij KFC is het weer business as usualdWT nam maandag een kijkje bij het filiaal aan de Kwattaweg. "Natuurlijk wordt je er stil van", zegt directeur Ashok Ganga. Het is volgens hem de eerste keer dat er op deze manier is toegeslagen bij het bedrijf. Het personeel was die dag al rond zeven uur vertrokken; alleen de bewaker was er nog.

Ganga wil in verband met het politieonderzoek niet diep ingaan op het gebeurde. Dat de roofoverval tijdens de gedeeltelijke lockdown is gebeurd, maakt volgens hem wel duidelijk dat onverlaten er niet voor schromen om risico's te nemen.

De fastfoodzaak denkt nu na over manieren om de veiligheid op te voeren. Het personeel heeft specifieke instructies gekregen hoe te handelen in zulke gevallen. "We doen er alles aan om onze medewerkers te beschermen, want mensenlevens zijn voor ons erg belangrijk."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina