Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee aanhoudingen in onderzoek naar inval DNV

Twee aanhoudingen in onderzoek naar inval DNV

27/04/2020 13:06 - Van onze redactie

Twee aanhoudingen in onderzoek naar inval DNV

 

PARAMARIBO - In het onderzoek naar de inval in een woning aan de Zirkoonstraat enkele dagen geleden heeft de politie enkele verdachten in beeld gebracht. Intussen zijn twee van deze verdachten aangehouden en op last van het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld. Iets meer dan een week geleden vielen zwaar bewapende en gemaskerde mannen de woning van ex-militair Rodney Cairo binnen en beroofden hem enige tijd van zijn vrijheid.

Naderhand bleek dat het om een operatie van leden van het Directoraat Nationale Veiligheid ging. Toen politieagenten ter plekke verschenen werd de operatie afgebroken door de indringers die op het punt stonden het slachtoffer af te voeren in een bestelbus. Op basis van een aangifte die Cairo heeft gedan bij de politie en een brief van zijn advocaat aan het Openbaar Ministerie heeft procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday de afdeling Kapitale Delicten van de politie gevraagd een justitieel onderzoek te doen.

In de media heeft de pg verklaard dat op grond van de informatie die hij tot dan had DNV buiten haar bevoegdheden was getreden, omdat dit directoraat geen opsporingsbevoegdheid heeft en derhalve geen opsporingshandelingen of -acties mag verrichten. DNV is, aldus Baidjnath-Panday, slechts bevoegd om in het kader van nationale veiligheid inlichtingen en informatie naar vermoedelijke strafbare feite te verzamelen en te analyseren.

Indien daartoe aanleiding bestaat dient aan de met opsporing belaste diensten te worden gerapporteerd, zodat deze kunnen optreden tegen vermoedelijke verdachten. De inval aan de Zirkoonstraat heeft voor enige beroering in de samenleving gezorgd. Verschillende groeperingen waaronder politieke partijen en mensenrechtenorganisaties hebben opgeroepen tot het instellen van een diepgaand onderzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina