Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nickeriaanse boothouders: 'Guyanezen varen illegaal'

Nickeriaanse boothouders: 'Guyanezen varen illegaal'

28/04/2020 16:08 - Beta Debidien

Nickeriaanse boothouders: 'Guyanezen varen illegaal'

In normale tijden was het een komen en gaan van mensen bij de aanmeerplaats van de backtrack. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - Boothouders op de backtrackroute in Nickerie beschuldigen hun Guyanese collega's ervan dat ze ondanks het vaarverbod toch passagiers overzetten. Dit gebeurt 's nachts en in de vroege ochtend volgens een boothouder, die niet bij naam wil worden genoemd.

Collega Dewiednandan 'Pee' Baidjoe weet dat de coronacrisis in Guyana veel erger is dan in Suriname en dat daarom de grens langer gesloten zal blijven. "We vragen de regeringsautoriteiten wel om de grensbewaking en de patrouille op de Corantijnrivier op te voeren zodat de onverantwoordelijken opgepakt en gestraft kunnen worden. We willen niet dat onze mensen de schuld krijgen van de illegale praktijken", aldus Baidjoe.

Volgens de anonieme boothouder is er begrip voor de maatregelen van de overheid, die onder meer besloot de grenzen te sluiten om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Hij heeft collega's daarom ook opgeroepen om zich te houden aan de oproep van de overheid en niet te varen. "Onze mensen houden zich wel aan de regels en werken mee", beweert Baidjoe.

Volgens hem hebben de Surinamers hun boten overgebracht naar een veilige plek dichtbij hun woning in de Clarapolder ten westen van Nickerie. Hij hoopt wel dat de situatie zich normaliseert, zodat de ongeveer driehonderd arbeiders die momenteel zonder werk thuiszitten hun werkzaamheden kunnen hervatten.

De Guyanese regering besloot eind februari voor zeven dagen geen oversteek toe te staan. Op 6 maart volgde de Surinaamse regering het voorbeeld en werd bekendgemaakt dat de backtrackroute tot nader order zou worden gesloten vanwege de "verhoogde grensveiligheidsmaatregelen".

"De twee overheden zullen in gemeen overleg besluiten wanneer en onder welke condities de route wederom opengesteld zal worden voor het personenverkeer", gaf de regering nog mee in een NII-persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina