Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SU4SU-telethon voor bewustwording COVID-19

Geldinzameling Su4Su verloopt goed

01/05/2020 06:02 - Aidy Pinas-Agodeba

Geldinzameling Su4Su verloopt goed

Foto: SU4Su  

PARAMARIBO - Het SU4SU Covid-19 Support Fund heeft tot nu toe ruim 1,4 miljoen US dollar binnengehaald voor medische apparatuur en benodigdheden die nodig zijn wanneer een epidemie van het nieuwe coronavirus in Suriname uitbreekt. Er is intussen voor zevenhonderdduizend US dollar aan goederen besteld.

Het fonds is opgezet door Staatsolie, Suriname Plastic Manufacturing en Fernandes Group. Inmiddels hebben zich meer bedrijven aangesloten. Zondag organiseert Su4Su samen met Telesur een telethon via ATV en de livestream van de organisatie zelf om nog meer geld op te halen voor het fonds. De activiteit is gericht op maatschappelijke bewustwording over het doel van het project.

De organisatie wil op een luchtige manier informatie over Covid-19 geven. "De Su4Su-campagne is iets van Suriname voor Suriname. Covid-19 is een wereldprobleem, maar dit fonds is uniek en we gaan het samen moeten doen", onderstreept Hennah Draaibaar. Hoewel het bedrijfsleven een moeilijke tijd doormaakt, ondersteunen meerdere ondernemingen het fonds.

"Iedere donateur heeft naar eigen vermogen een bijdrage gegeven. Het gaat om bedragen van vijftig tot honderdduizend Amerikaanse dollar", stelt Draaibaar van The Back Lot, die nauw is betrokken bij de inzamelingsactie. Op basis van de 'verlanglijstjes' van de medische instellingen worden de aankopen gedaan. In eerste instantie lag de focus op de intensivecare-unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, maar later zijn ook de andere ziekenhuizen meegenomen binnen dit project.

Draaibaar garandeert dat het geld wordt besteed aan het goede doel. Ze wil de twijfels die binnen de samenleving bestaan wegnemen door te benadrukken dat de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) de verantwoordelijkheid draagt voor de afhandeling van aankopen. Dit betekent dat de organisatie de inventarisatie en begroting maakt, terwijl de VSB de betaling doet. Een onafhankelijke accountant zal de zaken maandelijks controleren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen