Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Henry Kia: 'Wij missen allemaal het voetbal'

Henry Kia: 'Wij missen allemaal het voetbal'

03/05/2020 14:09 - Marinio Balsemhof

Henry Kia: 'Wij missen allemaal het voetbal'

Buurtmanager Henry Kia (r) bekijkt een product in een winkel met een bestuursambtenaar. Foto: politie.sr  

PARAMARIBO - Het komt de laatste tijd vaker voor dat verschillende buurten het voetballend tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijden worden op sociale media gepromoot, waarbij de trekkers ook supporters oproepen. Dit is in strijd met de regels van het Covid-19-managementteam, dus raadt buurtmanager Henry Kia deze mensen aan om dit voorlopig achterwege te laten, totdat de overheid groen licht geeft.

Kia weet als geen ander dat de voetballoze periode knaagt aan de jongens. "Ik ben zelf een fervente voetballiefhebber. Wij missen allemaal het voetbal en hopen van harte dat deze periode zo snel mogelijk achter de rug is." Maar de buurtmanager benadrukt dat de wereld onder het juk zit van een ernstig virus en dat eenieder de verantwoordelijkheid heeft ervoor te zorgen dat het zich niet verspreidt.

De oud-voetbalscheidsrechter gaat ervan uit dat iedereen gezond wil blijven en dat kan alleen als zij zich aan de regels houden. Kia wijst erop dat gedurende een voetbalwedstrijd de maatregel van social distancing zowel door de voetballers als de supporters wordt overtreden.

Wanneer overtreders worden aangesproken, verwijzen zij vaak naar gevallen als van Chotelal en het bezoekje van president Desi Bouterse aan 'Poortje' te Flora. "Ze hebben dan misschien gelijk, maar ik denk dat jouw gezondheid het belangrijkste is. Jij kiest ervoor om daar te blijven of om weg te gaan. We hebben een eigen verantwoordelijkheid", aldus Kia.

De buurtmanager is niet alleen politieman, maar coacht ook de eerstedivisieclub Broki. Hij zegt dat de regels soms onbewust worden overtreden. Wanneer mensen bewust zijn gemaakt van de regels, moeten zij wel de juiste keus maken, vindt Kia.

"Het komt soms voor dat de familie gezellig of bij een rouwvisite bij elkaar is en jij realiseert je plotseling dat er meer dan tien mensen aanwezig zijn. Je moet je terugtrekken, omdat jij voor je eigen veiligheid zorgt", vindt hij. "En als eenieder zich aan de regels houdt, kan dat ertoe leiden dat de lockdown gauw wordt opgeheven en dat het normale leven, waaronder ook de sportwedstrijden, weer op gang komt."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina