Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Het Online Kabinet' organiseert zes debatten

'Het Online Kabinet' organiseert zes debatten

03/05/2020 00:00 - Van onze redactie

'Het Onlinekabinet' organiseert zes debatten

 

PARAMARIBO - 'Het Online Kabinet' (HOK), een bundeling van ervaren journalisten die neutraal staan in de partijpolitieke arena, houdt in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei zes debatten. Voor de debatten hebben al enkele politieke partijen hun participatie bevestigd.

Tussen 3 en 23 mei zullen hun kandidaten discussiëren over overeenkomsten en verschillen in beleidsprogramma's en over de huidige stand van zaken rond een gekozen onderwerp. Partijen is gevraagd hun verkiezingsprogramma, samengevat op twee A4'tjes, op te sturen.

Het 'onpartijdige' HOK, dat bezig is met neutrale nationale en internationale organisaties om aan financiering te komen, heeft een "gebrek aan duidelijke, algemene en ongekleurde" informatie over de verkiezingen waargenomen. "Hoe werkt het verkiezingsproces in ons democratisch bestel en wat is daardoor de kracht van jouw stem? Dat is basale neutrale informatie die veel mensen missen", aldus het persbericht.

Volgens HOK, een initiatief van Erna Aviankoi en Euritha Tjan A Way, is in dit tijdperk informatie "overal en nergens" te vinden. "Wij willen het allemaal samenbrengen op één plek, een go-to Facebookpagina voor zij die de informatie zoeken en van belang achten om te weten wat de betekenis is van hun stem."

Omdat het platform "zoveel mogelijk van de ongeveer 353.000 stemgerechtigden" wil bereiken, zal het gebruikmaken van Facebook, radio en YouTube. De komende week wordt ook een WhatsAppnummer geactiveerd. HOK is geïnitieerd voor de verkiezingsmaand, Behalve de initiatiefnemers is er een redactielid en een administratief team als ondersteuning.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina