Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP trekt zich terug uit 'De Economische Dialoog'

NDP trekt zich terug uit 'De Economische Dialoog'

03/05/2020 17:23 - Wilfred Leeuwin

NDP trekt zich terug uit 'De Economische Dialoog'

 

PARAMARIBO - "We staan perplex door het afmelden van de Nationale Democratische Partij (NDP)", zegt Swami Girdhari, bestuurslid van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), zondagmiddag tegen de Ware Tijd. Zondag rond half één 's middags kreeg de organisatie per mail een schrijven van NDP-secretaris Caroline Heilbron waarin wordt meegedeeld dat de partij zich terugtrekt uit 'De Economische Dialoog', die de VES, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de ICT-Associatie organiseren op weg naar de verkiezingen van 25 mei.

"Deze partij (NDP, ... red.) heeft de afgelopen tien jaar het financieel-economisch beleid gevoerd binnen de regering en is het beste in staat daarover met de kiezers in dialoog te treden", vindt Girdhari. In de e-mail geeft de NDP geen enkele reden voor het besluit, maar wordt volstaan met de mededeling dat "vanwege omstandigheden" wordt afgezien van deelname.

Girdhari: "We hebben vanaf het begin, ook met de NDP, gesproken over de dialoog, hoe die er uit zal zien en kregen de naam van DNA-lid Oesman Wangsabesari door, die de NDP zou vertegenwoordigen bij de dialoog. Met hem hebben we alles doorgenomen. Wij hebben afspraken gemaakt voor maandag en hoe op een goede manier het onlineprogramma Zoom gebruikt kan worden."

De VES, VSB en ICT-Associatie spreken hun telleurstelling uit over de terugtrekking van de NDP en vinden het zeer merkwaardig dat twee regeringspartijen, NDP en HVB, de publieke dialoog over het economisch beleid niet aandurven met de samenleving. Volgens de organisatie biedt het debat de partijen de mogelijkheid om hun financieel-economische visie en beleidsinzichten te delen met de samenleving, die kritische vragen kan stellen.

Voor dit debat hadden zestien partijen zich aangemeld, inclusief de NDP. Op basis van de verkregen reacties uit de samenleving was men zeer verheugd met de participatie van de NDP, als grootste regeringspartij van de afgelopen tien jaar, in dit debat. Op de tweede dag - maandag - stond de NDP ingeloot met de Surinaamse Partij van de Arbeid en De Nieuwe Wind. Het startsein werd donderdag geven met vertegenwoordigers van de NPS, A20 en DOE.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina