Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Didi Kempot overlijdt na hartaanval

Didi Kempot overlijdt na hartaanval

05/05/2020 00:42 - Shanavon Arsomedjo

Didi Kempot overlijdt na hartaanval

Didi Kempot ging in 2018 tijdens een bezoek aan de Saoena Markt in Paramaribo zonder morren met fans op de foto. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - Didi Kempot is niet meer. "Zijn overlijden is een groot verlies!" jammert oud-omroeper Jurmic Partodongso. De legendarische Indonesische artiest, die in Suriname niet alleen onder Javanen bekend was, overleed enkele uren geleden aan een hartaanval. Dit meldt de Indonesische zender Kompas TV op YouTube.

Niet alleen in zijn geboorteland, maar ook in Suriname zijn mensen geshockeerd door het heengaan van de zanger. Partodongso: "Hij heeft door zijn nummers eraan bijgedragen de Javaanse taal in stand te houden. Ik denk niet dat er een Surinamer is die hem niet heeft gekend."

Didi Kempot kwam vaker naar Suriname voor optredens en is bekend van nummers als 'Angen Paramaribo', 'Layang kangen' en 'Ali ali'. Hij was er in 2018 voor het laatst voor een groot concert. Daarbij was duidelijk dat zijn fanbase niet alleen uit Javanen bestaat.

Een kleine twee maanden geleden - vlak vóór de lockdown - trad 'The Godfather' nog op in Purwokerto, een stad in Java, Indonesië. Hij liet daarbij Stanlee Rabidin op het podium halen. Samen zongen ze onder meer het duet 'Pamer Bojo'.

Op social media circuleren foto's waar familieleden afscheid nemen van de artiest voordat zijn stoffelijk overschot naar het mortuarium wordt afgevoerd. Didi Kempot werd 53 jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina