Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VSB wacht uitspraak kort geding af

VSB wacht uitspraak kort geding af

05/05/2020 16:32 - Van onze redactie

VSB wacht uitspraak kort geding af

 

PARAMARIBO - De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) wacht de uitspraak af in de rechtszaak die zij met andere bedrijfslevenorganisaties tegen de staat had aangespannen vanwege de omstreden 'valutawet'. De vereniging heeft kennisgenomen van de uitspraak in het kort geding dat tegen de staat was aangespannen door enkele politieke partijen vanwege dezelfde wet die onlangs aangenomen is in De Nationale Assemblee (DNA).

De kortgedingrechter heeft de wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren opgeschort. In het aangespannen kort geding door de VSB, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen is er nog geen uitspraak, meldt de VSB in een persbericht.

De rechter heeft nog aanvullende documentatie opgevraagd over de rechtspersoonlijkheid van de VSB als hoofdaanklager. "Deze aanvullende informatie zal meteen worden gedeeld via onze raadsman. Gelet op de argumenten, hebben wij goede hoop dat de uitspraak ook in het voordeel van de VSB en haar partners zal uitvallen. Wij betreuren het dat het zover heeft moeten komen", aldus de VSB.

Aangevoerd wordt dat indien De Nationale Assemblee op de juiste manier in dialoog was getreden met alle betrokken partijen, het mogelijk was geweest een wetsproduct tot stand te laten komen dat ordening geeft aan het valutaverkeer en de Surinaamse munt ondersteunt.

De VSB en haar partners hebben de DNA inmiddels concrete voorstellen aangeboden voor wijziging van de wet op belangrijke punten. Zij nodigen het parlement opnieuw uit om deze gesprekken voort te zetten en de wet met de nodige wijzigingen weer in behandeling te nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina