Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Partijpropaganda bij bevoorrading binnenland’

Kritiek op partijpropaganda bij bevoorrading binnenland

06/05/2020 18:02 - Van onze redactie

Volgens districtscommissaris Margaretha Malontie is het niet toegestaan dat ambtenaren of personen belast met de distributie gestoken zijn in partijtenue.

Volgens districtscommissaris Margaretha Malontie is het niet toegestaan dat ambtenaren of personen belast met de distributie gestoken zijn in partijtenue. Foto: RO  

PARAMARIBO - Op sociale media is dinsdag een storm van kritiek losgebarsten nadat videobeelden opdoken van door de overheid aangevoerde goederen bestemd voor distributie in het binnenland. Daarin is te zien dat personen die belast waren NDP-T-shirts aan hadden en dat er vlaggen van de regeringspartij op de boten prijkten. In één van de video's zijn ook vlaggen van oppositiepartij Abop te zien.

In een radio-interview heeft districtscommissaris Margaretha Malontie met klem ontkend dat de bevoorrading van de dorpen door de NDP wordt georganiseerd en uitgevoerd. Ze merkte op dat het de overheid is die het voedsel distribueert vanwege de lockdown van de grensrivieren in Oost-Suriname. Iedereen, ongeacht politieke kleur, komt in aanmerking voor de hulp, zegt de districtscommissaris.

Op vragen of het toegestaan is dat ambtenaren of personen belast met de distributie gestoken mogen zijn in partijtenue antwoordde Malontie dat dat niet zo zou mogen zijn. De dc gaf aan dat zij de bedoelde videobeelden nog niet zelf had gezien. Zij vermoedt dat betrokkenen op eigen houtje in propagandakleding waren gestoken.

"Het is geen politiek pakket. Het is bestemd voor iedereen in het binnenland. Mensen die voor de overheid werken mogen geen partijkleding aan hebben om de goederen te distribueren, omdat de overheid voor het gehele land is, voor iedereen, ongeacht politieke kleur."

"Het is geld uit de staatskas, afkomstig van belastingbetalers, dus de entourage had neutraal gehouden moeten worden", zegt een man op Facebook. Verschillende personen vinden dat alleen de Surinaamse vlag op de boten aanwezig mocht zijn.

Indien partijvlaggen toch aan bod moesten komen, dan zouden ook de vlaggen van BEP en HVB geplaatst moeten worden, aangezien deze twee partijen momenteel ook regeerverantwoordelijkheid dragen, vinden sommigen. Volgens Malontie wordt de distributie georganiseerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling in samenwerking met het NCCR.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina