Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners Ashiana vragen bescherming op 25 mei

Bewoners Ashiana vragen om beschermingsmaatregelen op verkiezingsdag

07/05/2020 03:56 - Naomi Hoever

Bewoners Ashiana vragen om beschermingsmaatregelen op verkiezingsdag

Bij Huize Ashiana wil men op 25 mei liever geen propagandisten op het terrein Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bewoners van Huize Ashiana vragen om beschermingsmaatregelen op 25 mei. Het is traditie dat er op de verkiezingsdag een mobiele stembus wordt geplaatst op het terrein van het bejaarden- en verpleeghuis, zodat de inwoners kunnen stemmen. Met het nieuwe coronavirus vrezen zij voor hun gezondheid als propagandisten op het terrein zullen komen. Het is bij elke verkiezing behoorlijk druk en propagandisten lopen af en aan bij Ashiana.

Tot nu toe is het alle bejaardeninstellingen gelukt om het virus buiten de deur te houden. De bewoners van Ashiana vragen de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, om dit zo te houden. "Hoe gaat u ons beschermen? We zijn ongerust en angstig voor het virus."

De bewoners vrezen een uitbraak als er geen gepaste maatregelen worden getroffen op de dag van de verkiezingen. "Wij vragen of de seniorenburgers eerst kunnen stemmen voordat de poorten voor het publiek opengaan." Deze keer hebben zij ook liever geen propagandisten op het terrein en op de afdelingen.

De minister zegt met de verkiezingsautoriteiten te zullen bekijken wat hij kan doen om de bezorgdheid van de bewoners weg te maken. "Wij willen dat ook Ashiana Covid-vrij blijft." Misiekaba spreekt van een gezamenlijke inspanning van de bewoners en het personeel om het virus buiten de deur te houden.

"Nadat bekend was geworden dat het virus in Suriname was, is de aanloop naar bewoners gelijk gestopt. Ik ben blij dat het personeel zich aan de regels heeft gehouden." De medewerkers hebben de maatregelen van de overheid nageleefd." Alle boodschappen van familie en vrienden moeten bij de sociale dienst worden afgegeven, waarna medewerkers van die afdeling de spullen brengen voor de bewoners.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen