Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Illegalen' uit Frans-Guyana in quarantaine

'Illegalen' uit Frans-Guyana opgepakt en nu in quarantaine

08/05/2020 15:58 - Ivan Cairo

'Illegalen' uit Frans-Guyana opgepakt en nu in quarantaine

 

PARAMARIBO - Manschappen van het NCCR, ondersteund door de politie, hebben vrijdag op een adres te Flora enkele mensen aangehouden die illegaal de oostgrens zijn overgestoken. Het gaat om een vrouw en drie kinderen. De krant verneemt dat er een Covid-19-test van de mensen is afgenomen en dat zij in quarantaine zijn geplaatst. Het resultaat van de medische test wordt afgewacht.

De autoriteiten gingen naar het adres op basis van een tip vanuit de samenleving. Het is nog onduidelijk wanneer de vrouw en kinderen de rivier, die vanwege de lockdown is gesloten, zijn overgestoken en hoe ze naar Paramaribo zijn gekomen. Sinds de landsgrenzen op 14 maart zijn gesloten is een aantal mensen illegaal binnengekomen.

Bootslieden die daaraan hebben meegewerkt en zijn betrapt, werden aangehouden en hun boten en buitenboordmotoren zijn in beslag genomen. Ook werden illegaal binnengekomen burgers opgespoord en in quarataine geplaatst. Vanwege het groot aantal COVID-19-besmettingen in Frans-Guyana dichtbij Surinaamse dorpen zijn in het grensgebied verscherpte maatregelen getroffen om illegaal personenverkeer tegen te gaan.

Tot en met 10 mei zijn de grensrivieren volledig gesloten. Sinds op 13 maart de eerste besmetting in Suriname werd vastgesteld, raakten nog negen personen besmet met het nieuwe coronavirus. Eén persoon is aan de ziekte overleden. De andere negen patiënten zijn intussen genezen verklaard en uit het ziekenhuis ontslagen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina