Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • India schenkt Suriname medicamenten

India schenkt medicamenten aan Suriname

08/05/2020 14:27 - Van onze redactie

India schenkt medicamenten aan Suriname

 

PARAMARIBO - Suriname krijgt medicamenten en medische benodigdheden van India. Dat maakte de Indiase ambassade vrijdagmiddag bekend in een persbericht dat het Aziatische land aanduidt als "de apotheek van de wereld".

De humanitaire hulp aan landen als Suriname omvat essentiële medicamenten, antibiotica, medische verbruiksartikelen en andere laboratorium- en ziekenhuisapparatuur. Suriname kwam in aanmerking voor zeventien medicijnen, inclusief vitamine C, amoxicillin, paracetamol en ibuprofen.

De schenking bestaat verder uit duizend thermometers, twintigduizend swabs en beschermende kleding, waaronder tweeduizend paar handschoenen. Hoewel de lockdown de logistiek van de operatie uiterst complex heeft gemaakt, zegt de Indiase ambassade dat er innovatieve middelen worden gebruikt om de levering te garanderen.

De coronapandemie heeft een "ongekende, wereldwijde crisis van immens grote proporties" veroorzaakt, waarbij landen over de hele wereld zijn geconfronteerd met zowel "een catastrofale noodsituatie op gezondheidsgebied als een enorme economische schok", aldus de ambassade. India zegt zich daarom in te zetten om zijn "vrienden en partners" te steunen in de collectieve strijd, onder meer door hen te voorzien van essentiële medische benodigdheden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina