Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • KKF vraagt president om steun aan kleine bedrijven

KKF zoekt belasting- en energiekorting voor kleine bedrijven

08/05/2020 08:03 - Van onze redactie

KKF zoekt belasting- en energiekorting voor kleine bedrijven

Foto: FB KKF  

PARAMARIBO - De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) vraagt president Desi Bouterse om bedrijven die te lijden hebben van de Covid-maatregelen, vooral tegemoet te komen met belasting- en energiekorting. De organisatie vraagt het staatshoofd verder om bedrijven met werknemers met een maximaal brutoloon van SRD 4.000, vrij te stellen van betaling van loonbelasting en AOV-premie.

In een brief vraagt KKF verder om bedrijven met aantoonbare liquiditeitsproblemen in staat te stellen om hun inkomstenbelasting in termijnen te voldoen. Deze bedrijven zouden ook het verzoek moeten kunnen doen om een lager bedrag te betalen. "Het gaat vooral om bedrijven die minder dan vijftig werknemers in dienst hebben", wordt aan de Ware Tijd gezegd.

Het staatshoofd voert al geruime tijd overleg met belanghebbenden over stimulusmaatregelen ter ondersteuning van bedrijven die in het slop zijn geraakt. Bij de KKF hebben zich ongeveer duizend bedrijven aangemeld die uit de door minister Gillmore Hoefdraad aangekondigde pot van SRD 400 miljoen willen trekken.

De organisatie geeft de voorkeur aan belasting- en energiekortingen, omdat daarvoor geen directe cashovermakingen vanuit de overheid nodig zijn, verneemt de krant uit KKF-kringen. Banken, verzekeraars, mijnbouwbedrijven, consultancies, notariaten en advocatenkantoren hoeven vooralsnog niet in aanmerking te komen voor de verlichtende maatregelen, vindt de organisatie. 

KKF heeft gevraagd om kleine bedrijven te ondersteunen, omdat die veelal fragiel zijn. De coronamaatregelen hebben een enorme impact op deze bedrijven, waar werknemers al gauw tegen ontslag aankijken. Aangevoerd wordt dat de onzekerheid alleen maar toeneemt nu niet bekend is hoelang de maatregelen nog zullen voortduren. KKF gaat ervan uit dat de herstelperiode lang zal zijn en noemt daarom geen termijn voor de duur van de belasting- en energiekorting.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina