Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • KLM wil vanaf juli weer naar Suriname vliegen

KLM wil vanaf juli weer normaal vliegen naar Suriname

08/05/2020 21:58 - Merredith Bruce

KLM wil vanaf juli weer normaal vliegen naar Suriname

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) is bezig om haar vliegnetwerk geleidelijk aan weer normaal op te starten in verschillende landen. Zo wil de maatschappij vanaf 4 juli weer reguliere vluchten van en naar Suriname uitvoeren. Reizigers wordt nu al de mogelijkheid geboden om een vliegticket te kopen.

Martijn ten Broecke, landenvertegenwoordiger van de KLM, zegt tegen de Ware Tijd dat het slechts een intentie is, omdat de zekerheid er niet is of van Surinaamse zijde het luchtruim tegen die tijd al opengesteld zal zijn. "De Surinaamse overheid bepaalt wanneer ze dat veilig vindt."

Zelf sluit hij niet uit dat dit zal gebeuren met inachtneming van restricties vanuit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens de KLM-vertegenwoordiger is de maatschappij in een enorme dip geraakt door de huidige situatie. "Wij willen heel graag vliegen en proberen het hele reizen te stimuleren."

Er zijn mensen die graag willen reizen, zegt Ten Broecke. Toch loopt het volgens hem - vanuit Suriname - nog niet echt storm wat de ticketverkoop betreft, kennelijk omdat personen nog de kat uit de boom kijken. Hij benadrukt dat de maatschappij veiligheidsvoorschriften vanuit de WHO strikt opvolgt.

De internationale luchtvaartorganisatie IATA heeft adviezen uitgevaardigd aan vliegmaatschappijen in verband met de heropstart van het vliegnetwerk. Op basis van gesprekken die tussen haar medisch adviseur, een medische adviesgroep van tien verschillende luchtvaartmaatschappijen en andere deskundigen heeft de organisatie een rapport uitgebracht over een zo verantwoord mogelijke hervatting van het vliegverkeer. 

De deskundigen hebben bij deze gesprekken ook analyses meegenomen over de bewegingen van passagiers aan boord en mogelijke gezondheidsrisico's in verband met het coronavirus. Die analyses hebben betrekking op vluchten die na de uitbraak nog normaal werden uitgevoerd.

Ten Broecke zegt dat reizigers in feite niets te verliezen hebben als ze nu al een vliegticket willen kopen. Mocht de overheid beslissen om het luchtruim langer gesloten te houden, dan kunnen zij hun vlucht annuleren of verschuiven.

Reisbureau Satyam Holidays heeft intussen al vliegtickets in de aanbieding. Directeur Anil Bhaggan zegt tegen de krant dat de organisatie slechts vaart op het kompas van de KLM. "De airline heeft het goed bedacht door te kijken hoe zij toch nog inkomsten kan binnenhalen."

De Nederlandse maatschappij biedt opmerkelijk lage tarieven aan in het hoogseizoen, vindt Bhaggan. Volgens de reisagent lijden alle reisbureau's grote verliezen. Dat de KLM plannen heeft is om de reguliere vluchten weer op te pakken, juicht hij daarom toe. Hoewel de ticketverkoop voorlopig nog druppelsgewijs verloopt, blijft hij optimistisch. "Het is alvast een begin."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina