Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Positieve coronatests bij UFC 249

Vechtevenement 'Bigi Boy' opgeschrikt door drie coronabesmettingen

09/05/2020 15:03 - Guillano Bruce

In aanloop naar UFC 249, het evenement waar Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (r) het zaterdag rond middernacht opneemt tegen de Fransman Francis Ngannou (l), is bij drie personen het coronavirus geconstateerd.

In aanloop naar UFC 249, het evenement waar Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (r) het zaterdag rond middernacht opneemt tegen de Fransman Francis Ngannou (l), is bij drie personen het coronavirus geconstateerd. Foto: UFC  

PARAMARIBO - Waar de organisatoren van UFC 249 niet op hoopten is toch gebeurd. In aanloop naar het evenement zaterdagavond in Jacksonville, Florida, waar ook Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik zijn opwachting maakt, zijn drie gevallen van het nieuwe coronavirus geconstateerd.

Uit de medische testen van vechters en andere betrokkenen bleek vrijdagavond dat de Braziliaanse vechter Ronaldo 'Jacare' Souza en twee andere personen uit zijn kamp besmet zijn met Covid-19. De veertigjarige Braziliaan is asymptomatisch en vertoont geen ziekteverschijnselen. Hij is vermoedelijk besmet geworden door een familielid.

Het was even schrikken voor de organisatie in Jacksonville, maar van afgelasting wil de UFC niets weten. UFC 249 gaat gewoon door, weliswaar zonder Souza die zou uitkomen tegen de Amerikaan Uriah Hall. De 29 andere vechters, inclusief 'Bigi Boy' en zijn tegenstander, de Fransman Francis Ngannou, zijn wel door de test gekomen: bij hun is het virus dus niet aangetroffen.

Buitenlandse media vermoeden dat de UFC daarom het evenement toch laat doorgaan, maar anderen zijn weer kritisch. Onder meer de website MMA Junkie plaatste een video waaruit blijkt dat Souza zich niet aan de regels van social distancing hield in het hotel in Jacksonville en dat hij mogelijk contact heeft gehad met andere vechters.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina