Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste UFC-verlies: Bigi Boy na 20 seconden neer

Eerste UFC-nederlaag: Bigi Boy na 20 seconden neer

10/05/2020 01:32 - Guillano Bruce

Eerste UFC-nederlaag: Bigi Boy na 20 seconden neer

Francis Ngannou stuurde Jairzinho Rozenstruik met deze linkse voltreffer naar het canvas. Foto: Twitter  

PARAMARIBO - Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik bereidde zich maandenlang voor op zijn gevecht tegen Francis 'The Predator' Ngannou maar bereikte niet het gewenste resultaat. Integendeel, 'Bigi Boy' werd in de nacht van zaterdag op zondag tijdens UFC 249 in Jacksonville, Florida al na twintig seconden naar het canvas gestuurd door Ngannou, die daarmee zijn vierde opeenvolgende knock-out scoorde in de UFC.

Beide vechters begonnen aftastend aan het meest geanticipeerde gevecht van de avond. Echter, het duurde niet lang voordat Ngannou zijn reputatie als genadeloze knock-outkoning waarmaakte. Rozenstruik liet bij een linkse hoek van zijn tegenstander zijn dekking zakken en betaalde daarvoor een hoge prijs.

Ngannous eerste klap was meteen een voltreffer die de Surinamer naar de vloer stuurde. Daarna volgden nog enkele rake klappen van de Kameroener tegen het hoofd van een bewusteloze 'Bigi Boy' voordat de referee ertussen kwam en het gevecht stopte.

Het is voor Rozenstruik zijn eerste nederlaag in elf MMA-gevechten en eerste verlies in de UFC. De Surinamer won zijn eerste vier gevechten. Ngannou boekte zijn vijftiende zege in achttien partijen. Door zijn overwinning zaterdagnacht ligt voor de Kameroener de weg vrij naar een titelgevecht.

Het is voor nu nog onduidelijk wanneer die komt, omdat de Amerikaanse kampioen Stipe Miocic en zijn landgenoot Daniel Cormier nog tegen elkaar moeten uitkomen. Dat gevecht heeft nog niet plaatsgevonden omdat Miocic herstelt van een oogblessure en als brandweerman is ingezet in de strijd tegen het coronavirus in zijn thuisstaat Ohio.

UFC-president Dana White liet onlangs nog doorschemeren dat hij niet eeuwig zal wachten op Miocic. Het is volgens White mogelijk om Miocic zijn zwaargewichttitel te ontnemen als het te lang duurt voordat hij klaar is om weer in de achthoek te stappen.

In dat geval wordt de titel vacant en zullen twee hooggerangschikte vechters in de divisie er strijd om leveren. Ngannou, die als nummer twee is gerangschikt, zal het dan tegen een andere top-gerangschikte tegenstander opnemen. Bij UFC 249 was Rozenstruik als nummer zes gerangschikt, maar zijn droom om zwaargewichtkampioen in de UFC te worden zal - op korte termijn - niet uitkomen

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina