Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalassociatie wil competitie 5 juli hervatten

Basketbalassociatie wil competitie 5 juli hervatten

20/05/2020 14:47 - Guillano Bruce

In de laatste hoofdklassewedstrijd vóór de stopzetting vanwege het coronavirus speelde titelverdediger Ruckers tegen De Arend.

In de laatste hoofdklassewedstrijd vóór de stopzetting vanwege het coronavirus speelde titelverdediger Ruckers tegen De Arend. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Basketballers in Suriname weten binnenkort waar ze aan toe zijn. Vanwege de coronacrisis ligt de competitie bij de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) al ruim twee maanden stil maar daar komt over minder dan twee maanden mogelijk verandering in: de SBA wil het seizoen op 5 juli hervatten.

Het is de bedoeling dat in alle klassen een verkorte competitie wordt afgewerkt, waarbij het seizoen hooguit in de derde week van oktober wordt beëindigd. Het plan van de SBA kwam tot stand na een bestuursmeeting dinsdagavond.

Echter, het bestuur gaat eerst in conclaaf met de lidverenigingen om het voorstel voor een verkorte competitie (5 juli-15 oktober) te bespreken. De algemene ledenvergadering, waarin in samenspraak met de clubs het definitief besluit zal worden genomen, vindt plaats op 9 juni.

In het voorstel van de SBA is verder opgenomen dat de laatste wedstrijden in het regulier seizoen op 20 september worden gespeeld. De play-off in de hoofdklasse gaat dan op 27 september van start, waarna het seizoen uiterlijk 15 oktober wordt afgesloten.

Voordat de SBA aan tafel gaat met de verenigingen zal ze haar plannen eerst voorleggen aan het Covid-19-managementteam en andere relevante instanties van Volksgezondheid. Ook het wel of niet toelaten van toeschouwers (en indien wel, hoeveel) zal bij die gesprekken ter sprake komen.

De SBA zal de lidverenigingen binnenkort groen licht geven om conform de Covid-19-richtlijnen de trainingen te hervatten. Voor het laatst werd er op 12 maart in de competitie gespeeld. De SBA stelde op die dag op instructies van de wereldfederatie Fiba alle wedstrijden tot nader order uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina