Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Verkiezingen gaan gewoon door'

'Verkiezingen gaan gewoon door'

24/05/2020 17:34 - Ivan Cairo

'Verkiezingen gaan gewoon door'

Foto: NII  

PARAMARIBO - De verkiezingen op maandag 25 mei gaan normaal door. Dat heeft presient Desi Bouterse zondagmiddag gezegd in een statement. Eerder op de dag circuleerden geluiden als zou er druk op het staatshoofd worden uitgeoefend vanwege vermeende ongeregeldheden aan de oostgrens. Volgens het staatshoofd zijn er "krachten achter de schermen die de verkiezingen proberen te frustreren".

Bouterse: "Laat me u zeggen 'de verkiezingen gaan gewoon door. Nogmaals, de verkiezingen gaan gewoon door'." Alleen indien het COVID-19-team hem rapporteert dat geruchten over vrijelijk overkomen van mensen uit de grens zullen de autoriteiten drastische maatregelen treffen. "Maar de verkiezingen gaan gewoon door", benadrukt de regeringsleider.

Volgens eerdere berichtgeving zijn sinds zondagochtend talrijke kiezers die in Frans-Guyana wonen de grensrivier overgestoken om te kunnen stemmen. Naar verluidt zouden aanwezige politieagenten en militairen de stroom niet hebben kunnen stoppen. "De een na de andere boot is vanaf ongeveer 01.00 uur in de ochtend overgestoken in de omgeving van Albina en verder op", zegt een beveiligingsfunctionaris die in Albina vertoefde.

Het staatshoofd stelt dat "men verwarring probeert te stichten". Bouterse geeft aan dat beweerd wordt dat hij zou hebben aangegeven dat maandag zonder een ID-kaart mogen stemmen. Deze bewering heeft hij nimmer gedaan. De regeringsleider wijst er met nadruk op dat iedereen die wil stemmen zich moet kunnen legitimeren met een ID-kaart. De verkiezingsautoriteiten meldden eerder, dat ook bij legitimatie met een rijbewijs of paspoort gestemd kan worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina