Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • First time-voters Saramacca willen positieve verandering

First time-voters Saramacca willen positieve verandering

25/05/2020 14:22 - Ricky Wirjosentono

First time-voters Saramacca willen positieve verandering

Dewieka Basgiet en Begina Basier (r), first time-voters in Saramacca. Foto: Ricky Wirjosentono  

WAYAMBO - Tussen de politieke kleuren paars, oranje en groen staan Devika Basgiet en Begina Basier, die voor de eerste keer hun stem hebben uitgebracht. Ze zien graag dat de nieuwe regering werkgelegenheid creëert voor jongeren na hun studie. "Alles is zo duur. Onze ouders kunnen het niet alleen aan. Ook wij moeten, ondanks we nog schoolgaand zijn, een bijdrage leveren", zegt Basier.

Er zijn volgens haar niet zoveel mogelijkheden in het district voor de jongeren. Ze hoopt dat er gauw verandering in komt. Er is alleen landbouw in het district en volgens haar zijn niet alle jongeren daarin geïnteresseerd.

Voor Basgiet is het belangrijk om na haar studie op het SPI meteen te werken. "Ik kan niet alle kosten laten voor me ouders toch. Ik wil ook vooruitgang zien in mijn leven", reageert ze.

Ze vinden het eer om hun stem uit te brengen en op deze manier te mogen meebeslissen wie het land de komende vijf jaar mag besturen. Op stembureau 474 in het ressort Wayambo werken beiden als propagandisten voor een politieke partij.

Basgiet en Basier zeggen dat mensen van hun omgeving weinig uitleg nodig hebben hoe ze moeten stemmen en op wie ze hun stem moeten brengen. "Ik denk dat die mensen al ervaring hebben. Dus ons werk is niet zo moeilijk", aldus Basier.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina