Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Hier staat de eerste vrouwelijke Coroniaanse president'

'Hier staat de eerste vrouwelijke Coroniaanse president'

25/05/2020 09:41 - Arjen Stikvoort

Joan Nibte, presidentskandidaat van PRO.

Joan Nibte, presidentskandidaat van PRO. Foto: Marinio Balsemhof  

TOTNESS - Joan Nibte, lijsttrekker van PRO, heeft haar stem uitgebracht bij het stembureau op de Salemschool in Clyde, Coronie. "Hier staat de eerste vrouwelijke Coroniaanse president", zegt ze maandagochtend zelfverzekerd. "Ik ben al voorgedragen."

Het allereerste wat Nibte wil aanpakken als president is de mens, laat ze stellig weten. "Pas met een gezonde mens die goed onderwijs geniet, kun je je land verder in ontwikkeling brengen. Een sterke basis is heel belangrijk daarin."

Haar ouders groeiden op in Coronie, maar gingen voor hun eigen ontwikkeling naar Paramaribo. Zelf groeide Nibte op in Paramaribo. Tot de dag van vandaag is er nog geen middelbare school in Coronie. Daar moet verandering in komen, stelt de politica.

Sinds drie jaar is Nibte actief in de politiek. Twintig jaar lang spande ze zich in voor sociaal werk in het district. "Recht en ontwikkeling moeten een goede combinatie zijn."

Verder merkt de politica op dat ze de manier van campagne voeren mensonwaardig vindt. "Iemand die met een gele helicopter boven het land vliegt en geld uitstrooit. Dat is toch geen manier van campagne houden."

Ook vond ze het vreemd dat er een bus het distict aandeed met vreemden mensen erin. "Kijk Coronie is heel klein. De mensen kennen elkaar. Maar deze mensen zijn niet van hier en komen toch stemmen. Hoe dan?"

De Ware Tijd nam poolshoogte bij de bus. Anouska en Rachel zitten in de vertrekkende bus. "We waren vroeg hier. We zijn van Coronie en mogen toch stemmen?"

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina