Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Mijn hart bloedt!'

'Mijn hart bloedt!'

25/05/2020 11:48 - Marinio Balsemhof

Ingrid Jong van Coronie beklaagt zich erover dat er mensen hebben gestemd die geen districtsgenoten zijn.

Ingrid Jong van Coronie beklaagt zich erover dat er mensen hebben gestemd die geen districtsgenoten zijn. Foto: Marinio Balsemhof  

TOTNESS - Ingrid Young zit er diep teleurgesteld bij. “Mijn hart bloedt”, zegt ze zonder omwegen. Eerder op de dag is in haar ressort een busje dat onbekende mensen vervoerde aangekomen. “Ze zijn hier ingeschreven, maar ze zijn geen Coronianen. En ze zijn ingeschreven op adressen waar de werkelijke bewoners niet van hen op de hoogte zijn.”

De vrouw benadrukt dat ze al haar heel leven in het ressort Johanna Maria woont en de lokale bevolking elkaar kent. "We hebben de mensen nog nooit eerder hier gezien. Dat wil zeggen dat er sprake is van fraude", stelt Young geïrriteerd.

Volgens haar komt een deel van het probleem doordat de huizen in dat ressort niet zijn voorzien van een nummer. Daardoor is het kennelijk gemakkelijk om ongemerkt anderen daar in te schrijven zonder dat de lokale mensen dat meteen opmerken.

"De dominee zei gisteren nog tijdens de dienst, waar alle leiders van de politieke partijen waren uitgenodigd: 'laat er sprake zijn van eerlijke verkiezingen'. Als je dit dan ziet, moet je teleurgesteld raken."

Young zegt dat ze heeft doorgespeeld wat ze constateerde, maar weet niet hoe het verder afgehandeld zal worden. Ze roept de politieke partijen op om de keuze voor de leiders die ze willen aan de bewoners zelf te laten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina