Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS-voorzitter verwacht meer dan tien DNA-zetels

NPS-voorzitter verwacht meer dan tien DNA-zetels

25/05/2020 13:11 - Ivan Cairo

NPS-voorzitter Gregory Rusland geeft de thumbs up na het uitbrengen van zijn stem.

NPS-voorzitter Gregory Rusland geeft de thumbs up na het uitbrengen van zijn stem.  

PARAMARIBO - Ex-presidentt Ronald Venetiaan hoopt dat de verkiezingsdag "goed resultaat oplevert" voor zijn partij, NPS. Gestoken in zijn groene frambo-T-shirt toog de oud-NPS-leider naar de stembus.

"We hopen dat de dag een goed resultaat brengt", zei Venetiaan. Hij merkte op dat alleen het onderlinge afstand houden vanwege de coronasituatie voor wat problemen zorgde. De afstand van anderhalve tot twee meter werd niet door alle kiezers gehouden en van een strakke handhaving door de ordedienst was geen sprake.

Venetiaans partijopvolger Gregory Rusland verwacht bij de verkiezingen meer dan tien parlementszetels in de wacht te slepen. Dat zei de voorzitter maandagmorgen toen hij zijn stem is gaan uitbrengen. Volgens hem gaat het heel slecht in het land en is verandering van bestuur noodzakelijk.

Rusland is voor zijn partij lijsttrekker in Paramaribo. De NPS deed het slecht bij de verkiezingen in 2015. In V7-verband kreeg de partij aanvankelijk slechts twee DNA-zetels. Na het overlijden van VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing van Commewijne kwam Marlon Budike als derde NPS'er in het parlement.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina