Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Nyun sma musu kon fu set a kondre bun'

'Nyun sma musu kon fu set a kondre bun'

25/05/2020 12:58 - Ricky Wirjosentono

'Nyun sma musu kon fu set a kondre bun'

VHP-kandidaat Mahinder Jogi (r) in gesprek met een NDP'er.  

GRONINGEN - Op diverse stembureaus in district Saramacca worden al vroeg rijen gevormd. De diverse stands met politieke partijen zijn ook bemand, maar kiezers sluiten zich meteen aan in de rij om te gaan stemmen. "Ik ben mijn burgerplicht komen doen. En ik hoop dat met mijn stem er verandering zal komen", zegt een seniorenburger in Tijgerkreek, die begeleid wordt door haar kleindochters.

Ook in Maho is de opkomst groot. "Nyun sma musu kon fu set a kondre bun. Met mijn salaris (SRD 2.000) kom ik niet uit", zegt de 45-jarige DD, die niet met zijn naam in de krant wil.

Bij de meeste stembureaus die de Ware Tijd heeft aangedaan, zijn de kiezers heel bewust van hun keus. De propagandisten hebben niet veel werk om de mensen te overtuigen.

NDP-propagandist Slagveer schreeuwt luidkeels voor het stembureau in Tijgerkreek om de kiezers ervan te overtuigen hun stem uit te brengen op NDP-kandidaat Jayant Lalbiharie.

Volgens Mahinder Jogi van de VHP haalt zijn partij in Saramacca gegarandeerd twee zetels. De derde gaat naar NDP, denkt hij. Hij is zo vroeg mogelijk gaan stemmen om daarna bij de diverse stembureaus langs te gaan.

Na-omi Samidin van NDP heeft ook heel vroeg haar stem uit gebracht. HVB-lijsttrekker Shammy Gauri wordt groots begeleidd met een tazza-/brassband om zijn stem uit te brengen. Hij gelooft dat de huidige zetel die de HVB binnen heeft wordt behouden. "Er is heel hard hiervoor gewerkt."

Deze zetel was in 2015 binnengehaald door Diepakkoemar Chitan als lid van Pertjajah Luhur. Echter, hij liep daarna over naar de HVB.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina