Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onregelmatigheden op verschillende stembureaus

Onregelmatigheden op verschillende stembureaus

25/05/2020 13:27 - Ivan Cairo

Onregelmatigheden op verschillende stembureaus

 

PARAMARIBO - Op verschillende stembureaus in Paramaribo en Para zijn er onregelmatigheden bij de stembusgang. Kiezers hebben kandidatenlijsten voor ressortraden gekleurd van andere gebieden dan van hun kiesgebied. Dat gebeurde in district Para, maar ook te Pontbuiten en Tammenga. Het OKB heeft ingegrepen en de stemming gestaakt totdat de juiste stembiljetten zijn aangevoerd.

In Para hadden vijftig mensen al op de verkeerde biljetten gekleurd. De mensen van Pontbuiten zijn intussen opgespoord en mogen later opnieuw stemmen. Op hun stembureau lagen er stembiljetten bestemd voor Flora. Op de Openbare School Tammenga hadden al zeker 187 mensen hun stem uitgebracht op verkeerde stembiljetten voor de ressortraden.

Bij stembureau 184 op de Veritasschool blijkt een kiesgerechtigde niet op de lijst voor te komen, terwijl hij wél een oproepingskaart heeft. Frappant is dat hij op de lijst van de politieke waarnemers wél voorkomt. Romano van Engel zegt "altijd hier te hebben gestemd".

Wat hem stoort is dat niemand hem een eenduidig antwoord kan geven wat nu moet gebeuren. Bij verschillende stemlokalen op voornoemde school kreeg hij uitlopende instructies. Zo kreeg hij te horen dat hij naar 'Pontbuiten', CBB of het districtscommissariaat moest. "Alsof je op het commissariaat wel zal kunnen stemmen", reageerde een NDP-activiste die ook ter plekke was.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina