Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President stelt niet-bevorderde politieambtenaren gerust

President stelt niet-bevorderde politieambtenaren gerust

25/05/2020 01:01 - Merredith Bruce

President stelt niet-bevorderde politieambtenaren gerust

Roberto Prade (r) werd in augustus 2019 geïnstalleerd als korpschef. Er is ruis rond de bevorderingen van agenten. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft tijdens een recent onderhoud met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) onduidelijkheden weggewerkt over perikelen die waren ontstaan rond de bevordering van politieambtenaren. Het gaat om eersteklassers die nu de kaderopleiding volgen en een groep onderinspecteurs.

De bedoeling was dat deze groep op 15 mei zou worden bevorderd in een naast hogere rang. Echter, dit besluit werd op het laatste moment - op aangeven van de president - ingetrokken door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Er was hierdoor commotie ontstaan bij de agenten. Zij stelden het bondsbestuur, de president, minister en korpschef als verantwoordelijken hiervoor aan. Toen het staatshoofd signalen opving dat de zaak mogelijk zou kunnen escaleren, heeft hij het bondsbestuur uitgenodigd voor een gesprek.

"Tijdens dit onderhoud bleek al gauw dat er vanuit diverse hoeken misverstanden waren geslopen, ruis in de communicatie was en onjuiste afstemming", schrijft het SPB-bestuur in een communiqué aan zijn leden. Medegedeeld wordt dat alle partijen de mening waren toegedaan dat de bevorderingen kunnen en zullen plaatsvinden, maar dat het geheel wettelijk en administratief goed moet zijn voorbereid en verder worden afgewikkeld.

Afgesproken is dat alles in het werk zal worden gesteld om deze formaliteiten te regelen. Er volgt daarna een tweede onderhoud waarna fiat zal worden gegeven. Volgens het SPB-bestuur zijn er van zijn zijde noch van het bevoegd gezag obstakels opgeworpen om de bevorderingen tegen te houden of tegen te werken. Bij het gesprek donderdag op het presidentieel paleis waren ook aanwezig minister Stuart Getrouw en korpschef Roberto Prade.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina