Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi: 'De campagnetoon blijft 28 zetels'

Santokhi: 'De campagnetoon blijft 28 zetels'

25/05/2020 10:52 - Merredith Bruce

Santokhi: 'De campagnetoon blijft 28 zetels'

Foto: Merredith Bruce  

LELYDORP - "Nog een paar uurtjes dan hebben we Suriname bevrijd!" Zo galmt het op het terrein van de Johannes Vrolijkschool te Lelydorp. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi die dat roept, wordt met een groep fervente aanhangers begeleid naar het stemlokaal.

Al ruim vóór de tijd hadden zich mensen verzameld bij zijn woning aan de Rooslaan, die zich op loopafstand van de Johannes Vrolijkschool bevindt. Vóór vertrek spreekt hij hen nog even toe. "We gaan werken tot en met de laatste seconde en dat is tot de laatste stem."

Elke zin wordt met luid applaus goedgekeurd. De mensen twijfelen er niet aan dat de VHP de overwinning zal behalen. Ook op de verkiezingsdag blijft Santokhi bij zijn verwachting om 28 zetels te halen. "De campagnetoon blijft 28." "W'e nak den 32!", roept een man. De zetelverwachting voor Wanica is minimaal vijf.

De voorzitter heeft zijn stem intussen al uitgebracht. De media is niet toegelaten tot het stemlokaal om beelden vast te leggen, wat tegen de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken in is.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina