Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schutter schietincident OS Tammenga aangehouden

Schutter schietincident OS Tammenga aangehouden

25/05/2020 18:56 - Vernon Texel

Omstanders bekommeren zich om het slachtoffer dat de schotverwonding had opgelopen.

Omstanders bekommeren zich om het slachtoffer dat de schotverwonding had opgelopen.  

PARAMARIBO - De man die een schot heeft gelost bij OS Tammenga aan de Asidonhopostraat is aangehouden en in verzekering gesteld, bevestigt Virgina Vreden, ressortcommandant van Uitvlugt aan de Ware Tijd.

"Volgens de eerste berichten is er een vechtpartij tussen twee mannen uitgebroken. Op gegeven moment rende een van hen met een houwer achter de andere. Het is nog onduidelijk of de belaagde heeft geschoten. Maar de kogel ketste af en raakte een vrouw aan de overkant van de school in haar heup", zegt Vreden.

De dader vluchtte te voet maar kon korte tijd later door een medewerker van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) worden aangehouden. Het schietincident deed zich rond 15:30 uur voor. Het slachtoffer werd met de ambulance afgevoerd. "Ze verkeert buiten levensgevaar", benadrukt Vreden. Op het moment van het incident was er een enorme groep kiezers aanwezig die op hun beurt wachtten om te stemmen.

Op OS Tammenga zijn de stembureaus 208 tot en met 212 ondergebracht. Vreden zegt dat de verdachte zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan illegaal wapenbezit en zware mishandeling. Het vuurwapen is op de schutter gevonden en in beslag genomen. De politie van Tammenga is nu opzoek naar getuigen en beeldmateriaal voor verder onderzoek.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina