Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stemkleur anders dan 'uiterlijk vertoon'

Stemkleur anders dan 'uiterlijk vertoon'

25/05/2020 15:22 - Erna Aviankoi

Stemkleur anders dan 'uiterlijk vertoon'

 

ATJONI - Niet de trui, paraplu, pet en nog minder de vlag bepalen de stemkleur. Kiezers die naar de dorpen aan de Boven-Surinamerivier moesten, hebben de partijen bedrogen om gratis transport. Verschillende partijen hebben bussen en boten ingezet voor hun ‘leden en sympathisanten’. Echter, velen gaven te kennen een andere stemkleur te hebben dan ‘het uiterlijk vertoonde’. De Ware Tijd reisde met zo’n bus.

"Neen hoor, ik ben niet van de NDP. Ik heb een NDP-trui aan en een pet op, omdat ik gratis transport nodig had voor de reis naar mijn dorp", zegt een 23-jarige man glimlachend. Hij is op weg naar Pikin Slee, een dorp op ongeveer twee uren varen vanuit Atjoni. Uit eigen zak zou hij ruim SRD 75 (bus) en SRD 100 (boot) moeten neertellen, maar behalve transport krijgt hij nu ook voeding. Hij is trouwens niet de enige.

Van de tien passagiers in de bus, meent de helft de stem aan een andere partij te zullen geven, dan die de bus heeft geregeld. Een 34-jarige leerkracht uit Hanna's Lust beweert ook te Pikin Slee te zullen stemmen. Echter, haar pink is al gekleurd, het teken dat ze al had gestemd.

Zij zal nu een week bij haar oma verblijven. De trip is een goedkope gelegenheid voor haar om er te komen. De grote paraplu en hoofddoek kreeg zij toen kandidaat Rabin Parmessar propaganda kwam maken in haar buurt. "Efu mi no ben weri a trui. Mi ben musu pai fu a boto, ma mi no law", geeft een andere man aan.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina