Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Breeveld: 'Teleurgesteld, maar niet hopeloos'

Breeveld: 'Teleurgesteld, maar niet hopeloos'

26/05/2020 19:13 - Merredith Bruce

Ondanks het kwijtraken van zijn zetel, zegt Carl Breeveld dat DOE buitenparlementair haar werk zal voortzetten.

Ondanks het kwijtraken van zijn zetel, zegt Carl Breeveld dat DOE buitenparlementair haar werk zal voortzetten.  

PARAMARIBO - DOE-parlementariër Carl Breeveld houdt er op basis van de voorlopige tellingsresultaten rekening mee dat DOE haar enige zetel in Paramaribo is kwijtgeraakt. "Het ziet er naar uit dat DOE niet terugkomt in DNA", zegt hij dinsdag in een eerste reactie aan de Ware Tijd.

Breeveld constateert dat het advies van de 'Stem Slim'-campagne "massaal" is opgevolgd. Burgers werden via deze campagne opgeroepen om in elk kiesdistrict te stemmen op de grootste partij tegen de NDP van Desi Bouterse. Daardoor, zegt hij, is vrijwel alles wat niet tot de grootste partijen hoort (ook de DOE) niet gekozen met het kennelijk doel "monopolie en polarisatie" in de hand te werken.

DOE is één van de partijen die haar afkeuring had uitgesproken over de campagne. Echter, de partij laat het hoofd niet hangen. Breeveld: "We zijn teleurgesteld, maar niet hopeloos of uitzichtloos. Het DOE-geluid zal blijven klinken, want we zetten buitenparlementair ons werk voort."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina