Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Burgers positief over verkiezingsuitslag

Burgers overwegend positief over voorlopige verkiezingsuitslag

26/05/2020 17:19 - Arjen Stikvoort

Personeel van de verschillende stembureaus van Paramaribo wachten bij de Anthony Nesty Sporthal om hun processen-verbaal, stembussen en -kisten in te leveren bij het hoofdstembureau.

Personeel van de verschillende stembureaus van Paramaribo wachten bij de Anthony Nesty Sporthal om hun processen-verbaal, stembussen en -kisten in te leveren bij het hoofdstembureau. Foto: Audry Waywakana  

PARAMARIBO - De verkiezingsinkt die de stemmers op hun pink kregen aangebracht om aan te tonen dat ze gestemd hadden, is daags na de verkiezingen bij de meesten al verdwenen. Veel stemgerechtigden hebben tot in de late uren de voorlopige uitslag via de televisie gevolgd. Sommige van hen zijn blij verrast met het voorlopige resultaat. Anderen halen hun schouders op, maar zijn desondanks verheugd met de uitslag. "Als Suriname er maar beter op wordt", klinkt het motto.

Schaafijsman Pika Bono stemde maandag Abop. "Misschien krijgen ze in de loop van de dag nog wat stemmen erbij. Maar ik ben tevreden met deze uitslag. Wie de president moet worden nu, dat kan niemand nog zeggen. Ik denk dat de NDP zijn nederlaag moet slikken."

Taxichauffeur Soerender Khoenkhoen heeft maandag zijn stem uitgebracht op de VHP. "Dit resultaat is veel beter. Alles van de NDP was verschrikkelijk. Alleen de koers al. De nieuwe president moet dat als eerste gaan aanpakken."

Oma Nel zoals zij wordt genoemd heeft niet gestemd zegt ze. "Ik woon pas vier jaar in Suriname. Ik heb een Nederlands paspoort dus mag ik niet stemmen. Maar ik hoop van ganser harte dat het met Suriname helemaal goed komt."

Imayni Tooy zegt dat ze niet gestemd heeft, omdat ze geen keuze kon en wilde maken. "Maar de uitslag vind ik verdiend. Als je ergens voor gaat - en dat deed de VHP - dan verdien je het om te winnen. De nieuwe president krijgt heel veel te doen. Te beginnen bij de koers en de prijzen in de winkels te laten droppen. En dan natuurlijk niet te vergeten ons geld dat ze uit de staatskas gestolen hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina