Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Somohardjo: 'Verraders PL niet teruggekomen'

Somohardjo: 'Verraders van PL zijn niet teruggekomen'

27/05/2020 00:00 - Naomi Hoever

Paul Somohardjo (r) en Robert Soentik op 20 maart tijdens de registratie van de Pertjajah Luhur voor de verkiezingen van 25 mei.

Paul Somohardjo (r) en Robert Soentik op 20 maart tijdens de registratie van de Pertjajah Luhur voor de verkiezingen van 25 mei. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, noemt het "zeer interessant" dat er een nieuwe regering aantreedt. "De oppositie is in staat geweest om de zogenaamde machtige NDP te verdrijven. Alle verraders - hij noemt Sapoen, Chitan, Noersalim, Ralim en Waidoe - die de partij hebben verlaten zijn niet meer terugkomen." De Ware Tijd sprak Somohardjo dinsdag op weg naar de telling in de Anthony Nesty Sporthal.

Hij heeft er begrip voor dat er vermoeidheid is opgetreden bij de medewerkers belast met de telling. Hij juicht het toe dat politieke partijen wel erop mogen toezien dat de stembiljetten veilig blijven. "NDP doet er alles aan om boven de zeventien zetels te komen. Ze schromen er niet voor ressortraadsleden om te kopen", vreest Somohardjo. De telling van de stemmen wordt woensdag voortgezet.

Volgens de voorlopige resultaten heeft Pertjajah Luhur één zetel binnen. Volgens hem is het voor het eerst voorgekomen dat PL heeft getwijfeld aan zetelwinst in Paramaribo. "We hoopten in Paramaribo twee zetels te behalen. In Nickerie en Wanica hadden wij ook een zetel verwacht. Gelukkig dat die naar de VHP is gegaan en niet naar andere coalitiepartijen."

Hoewel PL minder zetels heeft behaald dan voorgaande verkiezingen vindt Somohardjo niet dat de populariteit van de partij aan het afnemen is. Onder geen enkele voorwaarde wil hij samenwerken met de NDP. "We zijn in een samenwerking met Abop. We vinden het een 'must' om een regeercoalitie te vormen."

Somohardjo noemt VHP de "grote broer" aan wie voorlopig twintig zetels zijn gegund. "Zij kunnen het niet alleen doen. Samen met de Abop zullen wij de VHP ondersteunen als het gevraagd wordt."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina