Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consternatie over stembusdozen

Consternatie over stembusdozen

28/05/2020 11:44 - Ivan Cairo

De politieke leiders Ronnie Brunswijk, Chandrikapersad Santokhi, Gregory Rusland en Salam Somohardjo houden momenteel een spoedpersconferentie in de Anthony Nesty Sporthal.

De politieke leiders Ronnie Brunswijk, Chandrikapersad Santokhi, Gregory Rusland en Salam Somohardjo houden momenteel een spoedpersconferentie in de Anthony Nesty Sporthal. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Publiek in de Anthony Nesty Sporthal is zeer geagiteerd vanwege pogingen van het hoofdstembureaupersoneel enkele dozen die donderdagochtend vroeg werden dichtgeplakt te openen. Kort na middernacht was er al consternatie toen werd geprobeerd de dozen uit de zaal te verwijderen en elders - buiten het zicht van het publiek - onder te brengen. Gesteld werd dat het om al verwerkte processen-verbaal ging.

Het publiek, onder wie DNA-kandidaat Priscilla Dawsa (Abop), protesteerde heftig daartegen. Het vermoeden is groot dat gepoogd wordt te sjoemelen met de uitslag. Vernomen wordt dat Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk donderdagochtend verontrustende zaken heeft aangetroffen in de sporthal waar het Hoofdstembureau Paramaribo is ondergebracht. Naar aanleiding van die ontwikkelingen houden de leiders van de VHP, Abop, NPS en Pertjajah Luhur momenteel een persconferentie in de Anthony Nesty Sporthal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina