Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop-programma wordt basis voor samenwerking

Abop-programma wordt basis voor samenwerking

30/05/2020 08:08 - Naomi Hoever

Volgens Stanley Betterson zal eventuele samenwerking met Abop gebaseerd moeten zijn op het verkiezingsprogramma van zijn partij.

Volgens Stanley Betterson zal eventuele samenwerking met Abop gebaseerd moeten zijn op het verkiezingsprogramma van zijn partij. Foto: FB Stanley Betterson  

PARAMARIBO - Abop had meer zetels verwacht dan ze nu heeft. "Wij hadden gemikt op tien, maar wij hebben er acht", zegt hoofdbestuurslid Stanley Betterson. De prognose was gebaseerd op cijfers uit het veld. "We hadden drie zetels verwacht in Brokopondo en hetzelfde aantal in Sipaliwini." In elk van die twee districten heeft de partij twee zetels behaald.

De geel-zwarte formatie is bereid een coalitie te vormen met partijen die gelijkluidende ideeën hebben over de ontwikkeling van het land. "Wij hebben niet de meeste zetels behaald en kijken naar de grootste partij. We kijken wie de meest geschikte partner is voor ons, naar partijen die dingen willen doen die dit land ten goede komen. De voorzitter van de partij, Ronnie Brunswijk, heeft ook zijn ideeën daarover."

Voor Betterson staat het vast dat Abop regeerverantwoordelijkheid zal helpen dragen. "Elke partij gaat om die redenen de verkiezingen in." Uit cijfers blijkt daarnaast volgens hem dat Abop "behoorlijk gegroeid" is. Samenwerking zal gebaseerd zijn op het verkiezingsprogramma van de partij. Daarin staat wat ze gerealiseerd wil zien voor Suriname in het algemeen en voor de achterban in het bijzonder. "Dit zullen we op tafel leggen. Als de partner ermee akkoord gaat, hebben wij elkaar gevonden."

Op de vraag wie de presidentskandidaat van Abop is, zegt Betterson dat de partij nooit een kandidaat heeft gepresenteerd. "Het bestuur en het congres zullen zich hierover buigen. Er zijn wel ideeën en er zijn ook kandidaten. Als de partij dit alles heeft uitgewerkt zal het worden bekendgemaakt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina