Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boy' mogelijk in augustus of september weer in actie

'Bigi Boy' mogelijk in augustus of september weer in actie

30/05/2020 16:16 - Guillano Bruce

Voor Jairzinho Rozenstruik zit een rematch met Alistair Overeem er niet meer in. "Hij heeft zijn kans gehad en is verleden tijd", aldus Team 'Bigi Boy'.

Voor Jairzinho Rozenstruik zit een rematch met Alistair Overeem er niet meer in. "Hij heeft zijn kans gehad en is verleden tijd", aldus Team 'Bigi Boy'. Foto: Guillano Bruce  

PARAMARIBO - Hij verloor drie weken geleden zijn eerste gevecht in de UFC maar Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik kan niet wachten om weer in de achthoek te stappen. De Surinaamse MMA-vechter wil zich snel herstellen van de onverwachte nederlaag die hij op 9 mei leed tegen de Kameroener Francis Ngannou.

Als alles goed loopt komt Rozenstruik dit jaar zeker nog één keer in actie. "We zijn nu al bezig te praten met de UFC. De kans is aanwezig dat ik in augustus of september weer in de octagon sta. Wie de tegenstander wordt zullen we nog zien", onthulde hij vrijdag tijdens een persconferentie in Oxygen Resort.

Rozenstruik en zijn team kijken in ieder geval uit naar een opponent in de top vijf van de zwaargewichtdivisie. Dat is met uitzondering van Ngannou (nummer 2 op de ranglijst), die door de winst op 'Bigi Boy' een titelgevecht tegen regerend kampioen Stipe Miocic of diens landgenoot Daniel Cormier (nummer 1) afdwong. Volgens plan moeten die twee ergens later dit jaar tegen elkaar uitkomen.

Maar in de top vijf staan er nog meer klinkende namen: de Amerikanen Curtis Blaydes en Derrick Lewis en de Braziliaan Junior Dos Santos, die respectievelijk derde, vierde en vijfde op de ranglijst staan. Voor Rozenstruik maakt het niet uit wie van ze zijn volgende tegenstander wordt. "Wanneer we in de achthoek stappen willen we gewoon winnen. Dat is alles wat telt."

Waar Rozenstruik nu in ieder geval geen zin in heeft, is een gevecht met Alistair Overeem, die hij in december versloeg met een knock-out in de slotseconden van hun partij. De Nederlander vroeg vorige week om een rematch maar daar denkt 'Bigi Boy' nu niet aan. Zoals de Surinamer en zijn team het zien heeft Overeem zijn kans gehad en is hij dus verleden tijd. "Wij kijken omhoog en niet terug", laat Rozenstruik in niet mis te verstane woorden weten.

"Hij is nummer acht in de zwaargewichtdivisie en ik ben nummer zes. Mijn doel is om zo snel mogelijk kampioen te worden en daarvoor moet ik vechten tegen iemand die tussen de eerste en de zesde plek staat." Als alles goed loopt keren Rozenstruik en trainer Michael Babb over twee weken terug naar de Verenigde Staten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina