Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Riaz Habiboellah nieuwe voorzitter zaalvoetbalbond

Riaz Habiboellah nieuwe voorzitter zaalvoetbalbond

30/05/2020 01:01 - Marciano Millerson

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (vanuit links): voorzitter Riaz Habiboellah, ondervoorzitter Mike Antonius, secretaris René Bilkerdijk, penningmeester Faik Ataoellah, Winona Lee (commissaris vrouwen/jeugd) en Fabian van der Kust (commissaris competitie).

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (vanuit links): voorzitter Riaz Habiboellah, ondervoorzitter Mike Antonius, secretaris René Bilkerdijk, penningmeester Faik Ataoellah, Winona Lee (commissaris vrouwen/jeugd) en Fabian van der Kust (commissaris competitie). Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - Riaz Habiboellah is vrijdagavond in de ballroom van het Lalla Rookh-gebouw gekozen tot voorzitter van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Hij versloeg Rajeev Badal in een spannende strijd met vier stemmen verschil: zestien om twaalf.

Habiboellah deed een handreiking aan zijn tegenstander. "Wij gaan het met zijn allen moeten doen", aldus de nieuwe voorzitter. Hij verzekerde de leden dat het vertrouwen in hem niet zal worden geschaad. In het nieuwe bestuur zitten verder Mike Antonius (ondervoorzitter), René Bilkerdijk (secretaris), Faik Ataoellah (penningmeester), Winona Lee (commissaris vrouwen en jeugd) en Fabian van der Kust (commissaris competitie).

Habiboellah bekleedde vier jaar lang de functie van competitieleider in het vorig bestuur onder leiding van Rolf Verwey voordat hij wegens verschil van inzichten afstand deed van de post. Verwey en zijn zes bestuursleden brachten vrijdagavond ook hun stem uit. De afzwaaiende voorzitter leverde een blanco stembiljet in. Desgevraagd zei hij tegen de Ware Tijd dat het voor hem niet uitmaakte wie hem zou opvolgen en dat het een aangelegenheid is van de leden. Belangrijk voor hem is wel dat de zaalvoetbalsport vooruitgaat.

Antonius, die net als Lee en Habiboellah zitting had in het vorige bestuur, bedankte Verwey en zijn team voor het verichtte werk de afgelopen drie jaar. Volgens hem moeten stappen worden ondernomen om de zaalvoetbalsport voor zowel leden als toeschouwers weer aantrekkelijk te maken. De ingeslagen weg van voorgaande besturen vanaf 2005 - hij doelde vooral op de jeugd, die via de scholencompetitie aan haar trekken komt - zal wel niet worden verlaten.

Er zijn vrijdagavond meteen afspraken gemaakt over de nieuwe inschrijvingen voor het competitiejaar 2020. Afhankelijk van de Covid-19-crisis zal nog worden bepaald wanneer het nieuwe seizoen aanvangt. Waarschijnlijk zal de scholencompetitie, die in maart werd onderbroken vanwege het nieuwe coronavirus, niet worden afgemaakt. Het nieuwe bestuur hoopt wel een U17- en U19-competitie te kunnen organiseren.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina