Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Activiteiten Simson Gym gestart

Activiteiten Simson Gym gestart

31/05/2020 21:42 - Marinio Balsemhof

Activiteiten Simson Gym gestart

Angelo Simson (l) met enkele van zijn vechters. Foto: Simson Gym Official (archief)  

PARAMARIBO - Simson Gym is dinsdag weer begonnen met de trainingen. Bij de gevechtsschool, die vanwege het coronavirus haar activiteiten had gestopt, heerst er weer volop leven. Volgens schoolhouder en trainer Angelo Simson worden de Covid-19-maatregelen niet vertrapt.

Simson Gym is de afgelopen weken rustig aan met kleine groepen begonnen. Daarbij werden er vooral zaktrainingen gedaan. Met deze training wordt de social distance niet overtreden, omdat de zakken twee tot drie meter van elkaar verwijderd zijn. Echter, zaktrainingen zijn niet erg populair bij vechters, hoewel volgens Simson één van de beste trainingen. "Op de zakken kan je alle kickbokstechnieken uitvoeren. De zakken zijn zwaar dus je doet cardio en kracht tegelijk. Het is een total body work-out", legt hij uit.

Volgens Simson was de afgelopen periode erg zwaar. "De coronasituatie heeft veel invloed gehad op onze sportschool, de sport en de vechters", zegt hij. Doordat de sportschool vrijwel direct werd gesloten, heeft dat ook impact gehad op de financiën. Maar ook de sporters hebben eronder geleden. Zo werd de motivatie van een aantal aangetast. "Wij probeerden eenieder gemotiveerd te houden, maar dat lukte niet altijd omdat sommigen iets meer prikkels nodig hebben dan anderen."

Simson vervolgt: "Mensen zijn net als gewoontedieren. Als ze gewoon zijn op een bepaalde manier hun prikkels te krijgen, dan zoeken ze bewust of onbewust naar dat wat ze kennen. Als ze dat niet krijgen, maakt het hen erg ongemakkelijk." Hij is blij dat zijn vechters niet helemaal terug zijn gezakt en is er trots op dat zij door outdoortrainingen, waaronder veel loop- en bodyweighttrainingen, hun vorm hebben onderhouden. "Ook deden wij onlinetrainingen met hen", geeft hij aan.

Volgens Simson heeft de moeilijke periode ook een positieve zijde. Zo is het voor de sportschool een periode van evaluatie en groeien op een ander gebied. Hij wijst erop dat Simson Gym in een garage is ontstaan, waarbij er een zak gevuld met scherpzand werd gebruikt. Het was dus een moment om weer terug te gaan naar de basis. Gewoon simpel trainen en niet met alle geavanceerde spullen met alle mensen erbij. "Gewoon simpel. Leer jezelf kennen als vechter. Werk aan je skills en werk aan je basis. Een vechter die alleen traint wanneer de zaal vol is, mist gewoon bepaalde ingrediënten: zelfonderzoek, eigen discipline, zelftraining, zelfdevelopment", aldus de coach.

De fans van Simson Gym gaan nog een tijdje op wedstrijden moeten wachten. "Wij zullen de komende tijd niet zo snel wedstrijden hebben", zegt hij. Er bestaat namelijk besmettingsangst, omdat er veel mensen op zulke evenementen afkomen. Ook is er bij een gevecht veel body contact. "En ik doe veel exclusieve VIP-evenementen waarbij ik veel buitenlanders laat halen", zegt Simson. "Maar wij blijven trainen, omdat Covid-19 voorbij zal gaan en dan zullen er zeker weer wedstrijden komen." Ook is het een gegeven dat er bij Simson Gym ook als er geen wedstrijden zijn hard wordt getraind. "Wij hebben jaren getraind zonder dat er wedstrijden waren. Wij trainen niet voor wedstrijden, maar wij trainen om beter te worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina