Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Vijftiende COVID-19 geval bevestigd

BREAKING: Vijftiende COVID-19 geval bevestigd

31/05/2020 12:10 - Ivan Cairo

BREAKING: Vijftiende COVID-19 geval bevestigd

 

PARAMARIBO - Nadat zaterdag twee nieuwe COVID-19-gevallen zijn bijgekomen kwam zondag de bevestiging dat een vijftiende persoon positief is getest op het nieuwe coronavirus. De man die te Papatam nabij Albina woont, wordt naar de Ware Tijd verneemt nog vóór één uur zondagmiddag opgehaald. Hij was thuis in afzondering in afwachting van het testresultaat.

Door de autoriteiten is nog geen informatie prijsgegeven over deze besmetting. Naar verluidt arriveerde de man vrijdag in Paramaribo met gezondheidsklachten. Zijn toestand werd door familieleden via het alarmnummer 178 doorgegeven, waarna een test bij hem werd afgenomen. Die blijkt nu positief te zijn.

Vanwege de nieuwe besmettingen die duiden op lokale verspreiding zullen de coronamaatregelen worden aangepast. "Allround gaan we weer aanpassen", zegt Daniëlle Veira van het COVID-19-managementteam. Ook het besluit tot de gefaseerde heropening van de scholen en andere instellingen wordt in heroverweging genomen.

Inmiddels hebben de autoriteiten besloten Albina volledig af te grendelen. Burgers mogen het grensstadje voorlopig niet verlaten. "Niemand mag nu uit Albina. De weg is afgesloten. De mensen mogen wel op straat, als je bijvoorbeeld naar de winkel wil gaan of zo", zegt een bewoonster tegen de Ware Tijd. Eerder was besloten dat personenverkeer vanuit Marowijne vanaf zondag niet meer is toegestaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina