Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Code rood: Geen binnenlandse vluchten meer

Code rood: Geen binnenlandse vluchten meer

31/05/2020 01:21 - Van onze redactie

Code rood: Geen binnenlandse vluchten meer

 

PARAMARIBO - Voor Suriname geldt na het veertiende Covid-19-geval sinds zondag code rood. Op de website covid-19.sr wordt die omschreven als 'vespreiding binnen gemeenschap, waarbij de bron onbekend is'.

Lange tijd gold code geel: sporadische casussen. Echter, na twee nieuwe positieve tests zaterdag en vier sinds 18 mei, is de code aangepast. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat van deze gevallen "de bron vooralsnog onbekend" is. "Er kan tot nu toe bevestigd noch ontkracht worden dat deze casussen in het buitenland of door mensen afkomstig uit het buitenland geïnfecteerd zijn geraakt."

Nadat vrijdag een team is gestuurd naar Asisikriki, waar de dertiende persoon heeft gewerkt in de goudvelden, gaat er ook een epidemiologisch team naar Marowijne om een situatieanalyse te maken. Daarna zal er een advies worden uitgebracht over vervolgstappen.

Kort nadat bekend werd dat er een veertiende besmette persoon is, kwamen de autoriteiten in actie. Besloten werd geen verkeer toe te laten op de Oost-Westverbinding vanaf Stolkertsijver. Het NII heeft niet zo lang terug laten weten dat binnenlandse vluchten ook worden stopgezet. Het gaat om vliegverkeer uit Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Lawa Anapaike en Oelemarie.

Verder zijn andere orde- en veiligheidsmaatregelen verscherpt om (verdere) verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Alles wordt in het werk gesteld "om het groter geworden gevaar voor lokale transmissie te minimaliseren". Eén van de maatregelen is dat per direct samenkomsten van religieuze organisaties van 250 man naar tien worden teruggebracht zonder uitzonderingen.

Het ministerie van Volksgezondheid doet een beroep op de samenleving te allen tijde alert te blijven en de nodige preventiemaatregelen te treffen zoals contact te vermijden met mensen met griepverschijnselen, het toepassen van handhygiëne en het in acht nemen van de hoest- en niesetiquette.

Aan burgers wordt gevraagd zich massaal te houden aan de Covid-19-maatregelen: thuisblijven en onmiddellijk 178 bellen bij griepklachten, anderhalve meter afstand houden en regelmatige handreiniging. NII zegt dat president Desi Bouterse maandag uitkomt met een statement.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina