Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ebu Jones speculeert niet over afstaan DNA-zetel

Ebu Jones speculeert niet over afstaan DNA-zetel

31/05/2020 16:38 - Beta Debidien

Ebu Jones is niet van plan zijn zetel in DNA af te staan.

Ebu Jones is niet van plan zijn zetel in DNA af te staan.  

NIEUW-NICKERIE - "Ik ga niet speculatief bezig zijn. Natuurlijk horen wij het gerucht als zou de leiding van de NDP-afdeling Nickerie mij hebben gevraagd mijn DNA-zetel af te staan aan Hanisha Jairam, lijsttrekker van paars in Nickerie." Dat zegt Ebu Jones, de lokaal gekozen parlementariër van de partij, tegen de Ware Tijd. Tijdens het gesprek blijkt dat hij 'gewoon' wil toetreden tot De Nationale Assemblee.

Het hoofdstembureau heeft vrijdag de verkiezingsuitslag bekendgemaakt. Jones kreeg 1.510 stemmen, Jairam 1.458, Rinesh 'Barco' Mangaldeen 684, de van Pertjajah Luhur overgelopen William Waidoe 612 en Erak Fatehmohamed, die in 2014 van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) overkwam, 268 stemmen.

Jones stelt dat Nickerianen mogen verwachten dat hij zich de komende vijf jaar "optimaal, oprecht en eerlijk" zal inzetten en altijd een open oor zal hebben voor het Nickeriaanse volk. "Ik ga altijd oprecht opkomen voor het volk van Suriname, maar vooral voor Nickerie."

De politicus verwacht geen tegenwerking van Jairam. "Trouwens, mij is nooit gevraagd mijn plaats af te staan." In hoeverre het gerucht waar is, weet Jones niet. "Voor mij is belangrijk dat wij een georganiseerde partij zijn waarbij we zulke verregaande uitspraken niet doen. Voordat ik een dergelijk besluit zou moeten nemen zou ik altijd de kiezers die op mij hebben gestemd consulteren."

Jones zegt dat hij van Nickerie is en vanuit het district de belangen van het volk zal behartigen in het parlement. Hij heeft - na de officiële bekendmaking door het hoofdstembureau - niet gesproken met de leiding van de partij en verwacht ook vanuit die hoek geen tegenwerking.

Bij de officiële vaststelling van de verkiezingsuitslag in Nickerie door het hoofdstembureau is bevestigd dat de VHP (11.783 stemmen) vier van de vijf zetels heeft behaald, een verdubbeling van de stembusgang van 2015. De vijfde zetel is gegaan naar de NDP (4.532 stemmen), die bij de vorige verkiezingen twee had veiliggesteld. Op districts- en ressortraadsniveau pakte VHP 54 om negen zetels en de NDP elf om twee. 

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe, uit hoofde van haar functie voorzitter van het hoofdstembureau, zei vrijdag dat de verkiezingen in het rijstdistrict "transparant en eerlijk" zijn verlopen. Het verkiezingsproces in Nickerie is met de bekendmaking van de zetels afgesloten. Dat gebeurde in aanwezigheid van vertegenwoordigers van politieke partijen.

De burgermoeder erkende dat er veel ruis was op verkiezingsdag. Zo werd gesuggereerd dat er in de districtszaal dingen gebeurden die niet voor ieders waarneming bestemd waren. Ze ontkrachtte dit en vertelde dat niets op slot was en iedereen mocht binnenstappen, rondkijken en vragen stellen.

Kurban-Baboe: "We hebben alles zo transparant mogelijk gehouden en de politie kwam op verschillende momenten een kijkje nemen. Indien er wel sprake zou zijn van calamiteiten of incidenten, dan hebben wij dat op het hoofdstembureau niet gehoord en hebben ook geen enkele informatie daarover."

De eerste gegevens kwamen omstreeks drie uur dinsdagochtend binnen en werden direct verwerkt. Rond vier uur 's middags was het personeel in Nickerie klaar met de laatste DNA-resultaten. De toen opgemaakte processen-verbaal zijn geheel volgens de officiële instructies naar het Centraal Hoofdstembureau in Paramaribo gestuurd. Daarna is begonnen met het verwerken van de gegevens op districts- en ressortraadsniveau.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina