Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jerrel Vierklau in zee met TrackDrip

Jerrel Vierklau in zee met TrackDrip

31/05/2020 23:02 - Audry Wajwakana

Jerrel Vierklau in zee met TrackDrip

Jerrel Vierklau die naam heeft gemaakt als Pa Sakru krijgt een webserie waarin zijn alter ego de hoofdrol vervult.  

PARAMARIBO - Jerrel Vierklau, acteur van volkstoneelgroep A Sa Go, komt met zijn eigen webserie 'Pa Sukru and Friends'. Op de planken en in commercials is het alter ego van de acteur, Pa Sukru, bekend. "We zijn door TrackDrip benaderd om korte producties te leveren, waarna we op het idee kwamen Pa Sukru een eigen serie te geven, omdat hij en z'n vrienden toch al bekend zijn", vertelt Vierklau aan de Ware Tijd.

Elke aflevering heeft een eigen verhaallijn met een duidelijke boodschap. De eerste aflevering - 'De beste bode is de man zelf' - gaat op 1 juni bij TrackDrip in première. De verhaallijn concentreert zich om een man die een jonge vrouw leuk vindt, maar bang is om haar te benaderen. Hij vraagt aan een vriend hem te helpen, maar die is uit op eigen gewin en vertelt de verliefde man allerlei hersenspinsels. "We hebben het komisch gemaakt, dus men moet gewoon kijken", zegt Vierklau. Elk filmpje duurt maximaal twaalf minuten.

Nu er vanwege de Covid-19-crisis geen optredens gegeven mogen worden, zag Vierklau de online filmpjes als een optie om zijn fans te vermaken. "Als artiest moet je creatief kunnen inspelen op situaties." De acteur benadrukt dat hij nog lid is van het toneelgezelschap A Sa Go, maar nu ook korte komische films maakt. "Net als mijn andere alter ego Tante Nette heeft Pa Sukru zich vastgeworteld in de samenleving en als er potentie is om uit te breiden, doe ik dat. The sky is the limit!" Hij ziet ook wel een Tante Nette-serie in de toekomst verschijnen.

De productie van 'Pa Sukru and Friends' ligt volledig in handen van TrackDrip, de muziek streamingapp die vorig jaar werd gelanceerd. "In het begin lag de focus alleen op muziek en muziekvideo's, maar we accommoderen al een tijdje korte en lange films. De app biedt ook die mogelijkheid", licht Giovanni Ravenberg, directeur van de streamingdienst, toe. Door de Covid-19-situatie en de lockdown besloot hij meerdere mogelijkheden voor de app te creëren. Zo probeert hij artiesten te motiveren, waardoor hij ze op de appdienst kan accommoderen. "Zij die niet op korte termijn diensten kunnen leveren, ondersteunen we, zodat meer mensen iets te doen hebben", zegt Ravenberg.

Behalve met Jerrel Vierklau heeft het bedrijf ook afspraken met andere filmmakers voor producties. Hij onderstreept dat de makers hun eigen verhaal in elkaar zetten. Voor 'Pa Sukru and Friends' wordt er voor één seizoen ruimte gecreëerd, waarna gekeken zal worden in welke mate de serie aanslaat bij de kijkers. Maandelijks zullen er twee afleveringen vertoond worden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina