Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Marowijne op slot na veertiende coronageval

Marowijne op slot na veertiende coronageval

31/05/2020 00:00 - Van onze redactie

De barometer van coronapatiënten is zaterdag voor een tweede keer bijgewerkt: veertien positieve gevallen, inclusief vier actieve cases.

De barometer van coronapatiënten is zaterdag voor een tweede keer bijgewerkt: veertien positieve gevallen, inclusief vier actieve cases.  

PARAMARIBO - De Covid-19-barometer van Suriname is zaterdagavond voor een tweede keer bijgewerkt. Nadat eerder op de dag bekend werd dat er een dertiende besmette persoon is, werd zaterdagavond een veertiende positieve geval gemeld op de website covid-19.sr. Intussen is bepaald dat Marowijne op slot gaat.

Als gevolg van deze veertiende positieve test zijn er verscherpte maatregelen afgekondigd. Aangenomen wordt namelijk dat er nu sprake is of zal zijn van community spreading, waar het Covid-19-managementteam al die tijd voor had gewaarschuwd. De Oost-Westverbinding is vanaf Stolkertsijver per direct afgesloten. Slechts medische en veiligheidsdiensten zullen worden toegelaten. Het gaat daarbij om verkeer in beide richtingen.

Op zijn Facebookpagina maakt het Burger Informatiecentrum Marowijne Noord-Oost melding van de gewijzigde situatie. Aangegeven wordt dat districtscommissaris Freddy Daniel van het Directoraat Nationale Veiligheid de informatie heeft gehad dat alle verkeer van Marowijne richting Paramaribo vice versa, ter hoogte van post Stolkertsijver, met onmiddelijke ingang is stopgezet tot nader order. "Dit vanwege geconstateerde Covid-19-gevallen uit het oosten des lands."

De Ware Tijd heeft ook informatie dat er militaire politie naar het grensdistrict is gedirigeerd ter versterking. Verder is bepaald dat in Marowijne van alle voorbijgangers bij onder meer het Marwina Ziekenhuis en de viersprong de temperatuur moet worden opgemeten. Over de veertiende besmette persoon is weinig via officiële kanalen losgelaten. Wel wordt er in de wandelgangen gezegd dat het om districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van Sipaliwini (ressort Matawai) gaat.

Van bronnen heeft de Ware Tijd vernomen dat de andere dc's van Sipalawini - Trees Cirino (ressort Coeroeni), Joanna Aroepa (Kabalebo), August Bado (Tapanahony), Humphrey Jeroe (Boven-Suriname), Ludwig Mettendaf (Boven-Coppename) en Margaretha Malontie (Pamaaka) - in quarantaine moeten. Het heeft er veel van dat de zitting van het hoofdstembureau van  Sipaliwini door dit alles zondag geen voortgang vindt.

Eerder zaterdag werd bekend dat de dertiende persoon een burger uit Albina is. Vanaf de uitbraak van Covid-19 in Suriname maken de autoriteiten zich zorgen om de 'open grenzen' van het land. Hoewel de beveiliging is opgevoerd en de grensrivieren zijn gesloten, vinden er talloze illegale oversteken plaats, zowel in het oosten als westen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina