Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe coronageval geregistreerd

Nieuwe coronageval geregistreerd

31/05/2020 18:44 - Van onze redactie

Nieuwe coronageval geregistreerd

 

PARAMARIBO - Het COVID-19-managementteam heeft zondagmiddag gemeld dat eerder op de dag het testresultaat van een suspect coronageval positief blijkt te zijn. "Er is nu wél een vijftiende persoon besmet", bevestigt Daniëlle Veira van het managementteam tegen de Ware Tijd. Een geval dat eerder op de dag als vijftiende was gemeld, bleek een misplaatste grap te zijn.

Intussen is de informatie op de COVID-19-website bijgewerkt. Naar de Ware Tijd verneemt is de vijftiende persoon die het nieuwe coronavirus onder de leden heeft, besmet door een zus, de persoon bij wie zaterdag als veertiende in Suriname de ziekte werd vastgesteld. Momenteel heeft het land vijf actieve gevallen. In totaal zijn vanaf 13 maart vijftien personen met de ziekte geregistreerd. Eén patiënt is overleden en negen zijn genezen verklaard.

Door de recente ontwikkelingen waarbij in drie dagen vier nieuwe gevallen zijn bijgekomen, heeft de regering de beschermende maatregelen weer aangepast. Het aantal mensen dat op een religieuze plek mag samen komen is weer drastisch omlaag gebracht van 250 naar tien. Voorts is Albina afgegrendeld en is bij Stolkertsijver in Commewijne een doorgangsverbod voor personen uit Marowijne. Naar verluidt doet president Bouterse maandagavond mededelingen over de jongste ontwikkelingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina