Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Situatie Stolkertsijver verhit: 'Mi wani gwe!'

Situatie Stolkertsijver verhit: 'Mi wani gwe!'

31/05/2020 19:29 - Jason Pinas

Situatie Stolkertsijver verhit: 'Mi wani gwe!'

Om te voorkomen dat autobestuurders wegrijden zijn de politievoertuigen dwars over de weg geplaatst en zijn er ook manschappen gestationeerd. Foto: Irvin Ngariman  

COMMEWIJNE - Het is zeven uur 's avonds geweest. Burgers staan nog steeds bij de controlepost van Stolkertsijver om doorgelaten te worden. Waar er eerder nog begrip was, lijkt de zaak langzaamaan naar een kookpunt te gaan. "Mi wani gwe! Mi wani gwe!" foetert een man boos naar de aanwezige agenten en militairen.

"Heren militairen, jullie zijn gewenst hier hoor", roept een politieagente op een ander moment. "Waar zijn jullie zware wapens?" wordt nog gevraagd. Het tegenstribbelen van de gestrande burgers wordt namelijk steeds erger. Er wordt uit protest ook aanhoudelijke getoeterd door verschillende autobestuurders.

De mensen zijn het lange wachten zat, maar ze zullen niet worden doorgelaten zolang ze niet zijn gescreend. En precies daar wringt de schoen, want al ruim een uur is hen voorgehouden dat BOG onderweg is, maar tot nu toe ontbreekt elk spoor van die medewerkers.

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali van Commewijne had eerder tegen de Ware Tijd gezegd dat voor deze mensen, van wie enkelen er al vanaf zeven uur 's morgens staan, er nog door de vingers zou worden gekeken. Maar nadat deze groep was afgewerkt, de brug definitief zou worden afgesloten.

Wat de overgebleven burgers steekt is dat een deel van de gestrande mensen wel door mocht. Het betrof autobestuurders die vanuit Paramaribo op weg waren naar Marowijne. In tegenovergestelde richting zijn er voorwaarden: de mensen moeten zich registreren en moeten eerst worden gescreend door een Covid-19-team, dat echter nog steeds niet is gearriveerd. Hoewel het steeds grimmiger wordt, hebben de gewapende machten de zaak nog onder controle.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina