Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook AZP verscherpt maatregelen

Ook AZP verscherpt maatregelen

01/06/2020 23:07 - Van onze redactie

Ook AZP verscherpt maatregelen

De grieppoli van het AZP staat niet ver van de ingang van de SEH. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Na het 's Lands Hospitaal zondag heeft ook het Academisch Ziekenhuis Paramaribo maandag bekendgemaakt dat het zijn maatregelen verscherpt gezien de plotselinge stijging van het aantal Covid-19-besmettingen. "Het gaat om uw eigen veiligheid. Alleen samen kunnen we de verdere verspreiding van de COVID-19-infecties minimaliseren", aldus de directie.

De ziekenhuis leiding heeft bepaald dat op haar poliklinieken "alleen spoedpatiënten en patiënten van wie de zorg niet uitgesteld kan worden" worden ontvangen. Voor hen geldt evenwel dat ze pas een kwartier vóór hun afspraak het terrein van AZP op mogen. "Zonder tijdsafspraak wordt men niet toegelaten", wordt benadrukt.

Bezoek aan patiënten in het beddenhuis wordt per direct beperkt tot één persoon. Het ziekenbezoek is van maandag tot en met vrijdag alleen in de middag toegestaan. Een uitzondering vormen het weekend en of feestdagen; dan is er zowel 's morgens als 's middags bezoek.

De AZP-directie onderstreept nogmaals dat de Spoedeisende Hulp (SEH) "alleen voor spoedgevallen" is. De samenleving wordt om begrip gevraagd en ook om de aanwijzingen van het personeel strikt op te volgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina