Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw personeel Esther Stichting kreeg slechts voorschot

Nieuw personeel Esther Stichting kreeg slechts voorschot

02/06/2020 18:06 - Naomi Hoever

Nieuw personeel Esther Stichting kreeg slechts voorschot

Personeel van de Esther Stichting. Het blijkt dat enkele werknemers al sinds december niet zijn uitbetaald. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Ongeveer dertig personen die in november 2019 en januari dit jaar in dienst zijn genomen bij Esther Stichting hebben nooit salaris ontvangen. Dit zeggen ingewijden tegen deWare Tijd. Ze kregen wel een voorschot van SRD 1.000 per maand, maar voor mei is ook dit bedrag uitgebleven. Toen deze medewerkers contact maakten met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) werd hen gezegd dat er geen geld is, maar dat er wel naar toe gewerkt wordt dat de mensen krijgen waarop ze recht hebben.

Mensen zijn aangetrokken omdat er personeelstekort was. Het gaat om verpleegsters, keukenpersoneel, portiers, wasserijmedewerkers en administratieve krachten. Ze zouden drie maanden moeten werken voordat ze salaris zouden ontvangen. Een bron vertelt dat er niet alleen bij Esther Stichting mensen in dienst zijn genomen maar ook bij andere dienstonderdelen.

De gedupeerden zijn ook boos dat iemand die in maart is begonnen met werken al een vaste aanstelling heeft. "Wij vragen ons af hoe dat kan. Hoe staat het met hen die het vorig jaar in dienst zijn getreden?"

De Ware Tijd heeft geprobeerd om van directeur Liefda Somo van Esther Stichting een reactie te krijgen, maar ze was niet bereikbaar. Twee weken geleden had de Ware Tijd de kwestie al aangekaart bij de directeur van Sozavo, Angela Salmo, die toen had beloofd te onderzoeken wat er gaande is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen